Muntatge amb dos agents de la Policia Nacional dʻesquena i un cercle amb el marc dʻuna porta amb un tros de plàstic assenyalat amb un rectangle

'Truca'ns': La Policia Nacional alerta del que pots veure a la teva porta o finestra

La Policia fa una crida a les persones que hagin vist aquest objecte a casa

La Policia Nacional ha llançat un missatge d'advertiment als ciutadans sobre una de les tècniques més utilitzades pels amics del que és aliè.

“Els caps de setmana és un bon moment per recordar que si, en tornar a casa, detectes la presència de testimonis de plàstic del marc de la porta de l'habitatge… truca al 091”.

La policia ha recordat que molts lladres posen en pràctica un mètode consistent en la presència d'aquests objectes a la porta per conèixer si l'habitatge és buit.

La Policia adverteix del perill si veus aquest objecte a casa teva

La intenció d'aquests lladres no és altra que entrar a robar a casa teva. I, per això, col·loquen aquest objecte com a tros de plàstic, sigui a la porta o a la finestra de la llar. Així podran notificar si hi ha moviment a aquesta llar.

Aquest testimoni se sol posar en el marc del full de la porta i després de deixar-lo aquí, marxen i tornen un temps més tard. Ho fan per comprovar si continua al mateix lloc on el van deixar.

En cas que no s'hagi mogut, ja saben que tenen un lloc potencial per entrar a robar i emportar-se tots els teus objectes de valor.

El consell de la Policia és posar-s'hi en contacte ràpidament

Però no només utilitzen aquesta tècnica del testimoni de plàstic, sinó que també és freqüent que facin servir un fil de cola amb un mateix objectiu.

El deixen col·locat i un temps després tornen per saber si s'ha mogut d'aquí o per contra, algú ha obert la porta i ha desaparegut el mateix. El consell de la Policia Nacional és clar i no és cap altre que vigilar de prop les portes per intentar evitar que t'entrin a robar a casa.

El més important en aquests casos és que si aprecies un d'aquests testimonis de plàstic o fils de cola truquis a la Policia immediatament. I a partir d'aquí, es poden posar a treballar i investigar els fets.