Francisco Reynés, president de Naturgy

SOCIETAT

Qui és Francisco Reynés, el desconegut president de Naturgy

Francisco Reynés és un empresari d'èxit que va rellançar fa 6 anys Naturgy i prèviament altres empreses de renom

Francisco Reynés Massanet és des de fa més de sis anys, el president i conseller delegat de Naturgy. Nascut a Palma de Mallorca el 1963, Reynés és Enginyer industrial a l'especialitat mecànica, per la Universitat Politècnica de Barcelona, i MBA per l'IESE. En el pla més personal, Reynés és casat i té cinc fills.

Francisco Reynés va ser nomenat president executiu de Naturgy el 6 de febrer de 2018, després de sis mesos de canvis considerables a la primera gasista espanyola. Van ser temps en què va canviar la marca, la denominació social, el pla estratègic i la cúpula directiva. I és que gràcies a Reynés, la gasista va passar de dir-se Gas Natural Fenosa a Naturgy Energy Group.

Francisco Reynés, el ressetejador d'empreses que va capgirar Naturgy el 2018

Abans de recalar a Naturgy, va ser vicepresident i conseller delegat d'Abertis, on es va incorporar l'any 2009. A més, des del 2015 fins a la seva entrada a Naturgy va ser president de Cellnex Telecom, portant les regnes del procés que va derivar a la sortida a borsa de l'empresa.

Francisco Reynés, president executiu de Naturgy

Anys enrere, cap al 2007, també va ser director general del hòlding industrial Criteria Caixacorp. La seva carrera comença al sector de l'automòbil relacionat en primer lloc al Grup Volkswagen i posteriorment a Johnson Controls. Més tard, va ser director general d'Uniland i també va ser membre de diferents consells d'administració a diversos països.

Parlem de Sanef, Eutelsat i Boursorama a França; Hispasat, Agbar i Adeslas a Espanya. També va estar a Arteris a Brasil; Vies Xile a Xile; SC Enfida a Tunísia; Southern Cement a UK; i Cem. Avellaneda a Argentina.

Reynés va ser nomenat CEO de l'any als Platts Global Energy Awards de 2021

Alhora, des d'abril del 2023, Francisco Reynés és conseller independent del grup internacional Veolia. Segons recull la web de Naturgy sobre el perfil de Francisco Reynés, aquest va ser reconegut com a CEO de l'any als premis Platts Global Energy de l'any 2021.

Es va donar valor a la seva visió de lideratge, estratègica i de capacitat de millora constant, a més de la seva visió i motivació per aconseguir canvis reals. També el 2021, Naturgy va ser nomenada millor companyia energètica per la seva transformació cultural i de negoci.

Alhora, l'any 2020 la revista Forbes, en la seva versió espanyola, li va reconèixer la feina feta durant tot aquest temps, nomenant-lo Best CEO 2020. De Francisco Reynés Massanet se'n poden dir moltes coses positives. Però, sobretot, que és un expert a reconvertir grups, com ja va fer amb Abertis i ho ha tornat a fer amb Naturgy.

Tot i els afalacs i premis que ha rebut en aquests últims anys, Reynés destaca per la seva humilitat. Preguntat fa temps per Expansión sobre com va rellançar el grup que presideix actualment, aquest afirmava que "no és veritat que jo li hagi capgirat"

"L'empresa estava més preparada del que semblava". Això sí, Francisco Reynés reconeixia que feien falta alguns "catalitzadors" perquè l'empresa fos més eficient i exitosa.

Rumors d'entrada de nou accionariat a Naturgy després de les pujades borsàries

En l'actualitat, Naturgy està fent parlar perquè les seves accions van pujar aquest dimarts més d'un 8% després dels rumors d'entrada de nous inversors. Els títols se situaven provisionalment, aquest dimecres, després d'una nova pujada, a 22,70 euros per acció.

Els rumors apunten que un grup inversor privat d'Abu Dhabi es podria quedar amb tot o part del capital de Naturgy. Avui dia el posseeixen els fons CVC i GIP (41,3% entre tots dos). Ara com ara, les negociacions estarien "en una fase preliminar, sense que es pugui aventurar el resultat final".

El 2023, Naturgy va invertir al voltant de 3.000 milions d'euros, fins a un 50% que l'exercici previ. A més, la gasista va obtenir un benefici net de 1.986 milions, un 20% més que el 2022.

➡️ Societat

Més notícies: