Treballadors davant de la seu de Naturgy

Naturgy crea una Bateria Virtual que ajuda els seus clients a pagar menys a la factura

Aquesta innovadora solució ja suma més de 5.000 contractacions en les primeres setmanes de comercialització

Naturgy segueix creixent en l'àmbit de l'autoconsum energètic amb el llançament de la seva Bateria Virtual, un nou producte que incorpora a la seva proposta solar per oferir als seus clients un control més gran sobre el seu consum i ajudar-los a estalviar.

Amb aquesta nova oferta, Naturgy permet als clients que tenen una instal·lació fotovoltaica a casa acumular l'import corresponent als excedents energètics no compensats en factura com a saldo a la Bateria Virtual i utilitzar-lo per reduir el cost de les seves factures d'energia.

Aquest servei ofereix un avantatge addicional davant de la compensació simplificada d'excedents, que únicament descompta l'import de l'energia que s'aboca a la xarxa elèctrica fins al límit del cost de l'energia consumida el mateix mes. Tot i això, amb el llançament de la Bateria Virtual, Naturgy introdueix una solució innovadora, ja que el client pot acumular l'import no compensat per utilitzar-lo en altres moments de l'any al mateix habitatge on s'ha generat aquest saldo o fins i tot en altres propietats on tingui contracte d'energia amb Naturgy.

Aquest mètode permet optimitzar el valor econòmic de l'energia excedentària, amb el potencial de reduir les futures factures d'energia -tant de llum com de gas- fins a arribar a 0€ sempre que el client disposi de prou saldo a la bateria virtual. L'estalvi final dependrà en cada cas de la correlació entre la quantitat d'energia abocada a la xarxa i el consum realitzat pel punt de subministrament.

Per beneficiar-vos d'aquest nou servei de Bateria Virtual de Naturgy, el client haurà de tenir un contracte de subministrament elèctric amb la comercialitzadora de mercat lliure de Naturgy o, alternativament, donar-se d'alta com a nou client amb la comercialitzadora de mercat lliure de Naturgy i disposar-ne, en qualsevol cas, d'una modalitat d'autoconsum amb compensació simplificada d'excedents. Aquest servei està dissenyat per ser accessible i útil tant per a clients que tenen un sistema d'autoconsum individual com per a aquells que formen part d'una comunitat d'autoconsum col·lectiu. A més, qualsevol saldo acumulat a la Bateria Virtual que no hagi estat consumit es mantindrà vàlid durant un període de 5 anys, garantint així una major flexibilitat i eficiència en el seu ús.

Per celebrar el llançament, Naturgy ofereix una promoció per la qual el servei de Bateria Virtual serà totalment gratuït fins a l'últim dia de l'any 2023. El Grup energètic ja ha registrat més de 5.000 contractacions de la Bateria Virtual les primeres setmanes de comercialització del producte , cosa que il·lustra l'interès del consumidor per aquesta iniciativa d'impuls a l'autoconsum.

L'autoconsum a Naturgy

Naturgy va experimentar un creixement significatiu en la potència en autoconsum fotovoltaic durant l'any 2022, aconseguint un augment nou vegades superior en comparació amb anys anteriors. La companyia va centrar la seva atenció al sector d'habitatges unifamiliars, comunitats de propietaris i empreses. Tot i que el grup té presència a tot el territori nacional, les regions de Madrid i Catalunya van destacar per la major quantitat de contractes registrats. A més, Naturgy col·labora amb 120 empreses instal·ladores especialitzades en el sector.

El valor afegit de la companyia rau en la capacitat per gestionar de manera integral tot el projecte d'autoconsum fotovoltaic. Això implica el disseny de la instal·lació, l'adquisició d'equips, la legalització, la posada en marxa, la gestió de subvencions dels Fons Next Generation, el finançament i l'opció d'incorporar bateries, així com els serveis de manteniment associats a la instal·lació .

L´impuls de l´autoconsum forma part del compromís de Naturgy amb la transició energètica, a la qual contribueix també amb la seva estratègia de desenvolupament d´una cartera de renovables a nivell internacional i el seu compromís amb el desenvolupament dels gasos renovables