Muntatge on apareix una senyora gran i una altra persona subjectant-li la mà ia la dreta una cartera amb bitllets
SOCIETAT

La pensió que els correspon a les mestresses de casa que no han pogut treballar mai

Si ets mestressa de casa i no has cotitzat mai, pots cobrar una pensió


Les mestresses de casa que han dedicat la seva vida a realitzar les tasques domèstiques saben que no tenen dret a una pensió de jubilació de la Seguretat Social. Però la veritat és que no queden del tot desprotegides, perquè sí que poden accedir a una pensió no contributiva de jubilació gestionada per l'Imserso .

Això sí, des de l'organisme esmentat avisen que les mestresses de casa que no han pogut cotitzar han de complir una sèrie de requisits mínims per cobrar aquesta pensió . En primer lloc, la persona que ho sol·licitarà ha de tenir 65 anys o més i haver viscut a Espanya legalment 10 anys o més.

Les mestresses de casa que no han cotitzat mai, poden sol·licitar una pensió

En cas que visqui sola, les rendes no poden sobrepassar els 6784,54 € anuals, per poder cobrar aquesta pensió no contributiva. Si conviu amb algú més, tot dependrà de la unitat de convivència i amb quantes persones comparteix vivenda. Els diners que rebrà una persona mensualment, en cas de ser-li concedida la quantia íntegra, seran de 484,61 euros.

Per exemple, si viu amb el seu cònjuge i/o parents consanguinis de segon grau, amb dos convivents no podrien superar els 11.533,72 € anuals. En cas de ser tres convivents serien 16 282,90 € a l'any i finalment, quatre convivents, 21 032,08 euros a l'any.

Si viu amb els parents consanguinis, només tenint en compte pares o fills, si hi ha dos convivents, no podran superar els 28 834,30 € a l'any. Amb tres convivents, els 40.707,25 € a l'any i amb quatre convivents, 52.580,20 € anuals.

Taula amb les quantitats que no pot superar una unitat de convivència per poder cobrar la pensió no contributiva

UNITATNÚMERO CONVIVENTSRENDA MÀXIMA ANUAL
Beneficiari + Cònjuge i/o parents consanguinis de 2n grau 11.533,72 €
Beneficiari + Cònjuge i/o parents consanguinis de 2n grau3 c 16.282,90 €
Beneficiari + Cònjuge i/o parents consanguinis de 2n grau 21.032,08 €
Beneficiari + Parents consanguinis que han de ser pares o fills 28.834,30 €
Beneficiari + Parents consanguinis que han de ser pares o fills 40.707,25 €
Beneficiari + Parents consanguinis que han de ser pares o fills 52.580,20 €

Així poden accedir les mestresses de casa a una pensió no contributiva

Per demanar aquesta pensió de jubilació de l'Imserso que afecta les mestresses de casa, tenen la competència les comunitats autònomes. Aquestes tenen transferides les funcions i els serveis de l'Imserso.

Amb acudir a les oficines dels Serveis Socials de les diferents regions, o bé de l'Imserso, o a qualsevol altra oficina de la Seguretat Social, podran sol·licitar-la. Si parlem de Ceuta i Melilla es fa directament la gestió acudint a les oficines de l'Imserso.

Se'ls lliurarà l'imprès corresponent per sol·licitar-lo. Igualment, es podrà fer per correu. I si ho preferiu fer a través d'Internet, aquest model de sol·licitud es pot enviar amb la documentació necessària a la Seu Electrònica de la Seguretat Social.

➡️ Pensions ➡️ Societat

Més notícies: