Muntatge de monedes d'euro amb el rètol de prestacions del SEPE
SOCIETAT

Si cobres una pensió no contributiva o d'invalidesa, posa't alerta: possible baixada

La reducció d'aquestes pensions dependrà dels propers pressupostos generals de l'Estat


Fa un any i mig, concretament el març del 2022, es va fixar la pujada del 15% en certes pensions com la d'invalidesa i jubilació no contributiva. Aquesta va tenir lloc després de l'aprovació del Reial Decret Llei 6/2022.

Especialment, es va prendre aquesta decisió per les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d'Ucraïna i els casos de vulnerabilitat social de milers d'espanyols.

Parlem d'una pujada que seria efectiva fins a finals de l'any passat. Una que als Pressupostos Generals de l'Estat es va acabar provant fins a l'últim dia del present any. La veritat és que a aquests pensionistes els han entrat dubtes seriosos perquè el manteniment d'aquesta pujada sembla que penja d'un fil.

Alerta per a milions d'espanyols: podrien baixar les pensions el 2024

Especialment, cal tenir clar que en els propers Pressupostos Generals de l'Estat es podria aprovar aquesta continuïtat tan desitjada per milions de pensionistes. I és que si mirem la llei actual, aquestes pensions d'invalidesa i no contributives ja no estarien vigents a partir de l'1 de gener del 2024.

Podrien reduir-se de nou un 15% si les comparem amb les pensions que van cobrar el 2022 i aquest any. Per tant, aquests pensionistes han de saber que si no s'aprova legalment, deixaran de cobrar aquesta pujada tan suculenta.

Tot depèn del que passi en els propers PGE

Ara com ara, sense un Govern establert al nostre país, seria lògic que es renovessin els PGE per a l'any que ve. I s'aprovaria aquesta renovació a la pujada d'aquests tipus de pensions.

Si ens referim a les quanties de les pensions de jubilació no contributiva d'invalidesa, aquest any arriben als 6.784 € anuals i 484,61 € mensuals. Pel que fa a la pensió mínima, aquesta arriba als 1.696,14 € anuals i 121,15 euros mensuals.

Podem destacar el cas d'aquelles pensions d'invalidesa en les quals el beneficiari pateix un grau de discapacitat que arriba al 75% o el superi. I així obtindrà la pujada del 50% sobre la quantia màxima. Parlarem d'una pensió màxima d'invalidesa de 726,92 € mensuals i 10.176,81 € anuals.

➡️ Pensions ➡️ Societat

Més notícies: