Muntatge amb persona subjectant comandament de fons i noi sorprès assenyalant cap al costat

SOCIETAT

L'OCU sorprèn amb la millor notícia per als amants del cinema i les sèries

L'OCU fa un estudi sobre les diferents plataformes de streaming que hi ha a Espanya perquè puguis fer la teva elecció de forma ràpida i sense complicacions

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha volgut recordar els aficionats al cinema i les sèries. Cada cop més espectadors recorren a les plataformes de streaming per veure pel·lícules o gaudir de les seves produccions favorites. Per això, aquesta entitat ha volgut fer un repàs per les millors opcions del mercat.

És clar que la manera de consumir televisió ha canviat molt en els darrers temps. Estudis recents confirmen que més de 12 milions de llars tenen accés a alguna d'aquestes plataformes. Entre les més populars cal destacar Amazon Prime Video, Netflix, HBO Max, Disney+ i SkyShowtime.

L'OCU recorda que el públic espanyol sempre havia estat molt poc inclinat a pagar per la televisió. Tot i això, l'oferta de continguts i els preus competitius que ofereixen els han fet canviar d'opinió.

L'OCU detalla els millors avantatges de cada plataforma

L'OCU ha fet una profunda anàlisi amb les característiques de les plataformes més utilitzades al nostre país. Detallen el contingut més important, així com el preu i el nombre de dispositius compatibles.

La OCU deixa clar, amb el seu anàlisi, quines són les més barates. SkyShowtime, amb un preu anual de 46,99 € y Amazon Prime Vídeo, amb un preu anual de 49,99 €.

Amazon Prime Video

Destaquen que Amazon Prime Video va incorporant constantment contingut propi, a més de tenir sèries molt reeixides. És el cas d' El senyor dels anells, This is us o La que se avecina.

Destaquen el baix preu i els serveis associats com la música, els llibres electrònics o l'enviament gratuït d'articles d'Amazon. Diferencien entre dos tipus de plans: el Prime mensual per 4,99 euros al mes i el Prime anual per 49,90 euros l'any.

Plans d'Amazon Prime Video

Pla Preu
Prime mensual4,99 € al mes
Prime anual49,90 € al mes

Les dues opcions inclouen accés a sèries, pel·lícules i canals de televisió, música, ebook o enviaments gratuïts d'Amazon. És possible fer-lo servir en fins a tres dispositius alhora. Encara que només en seran dos quan es tracti del mateix contingut alhora.

Netflix

L'OCU la considera la plataforma líder a tot el món. Està especialitzada en sèries, però també en la producció de pel·lícules. En ella trobem sèries molt reconegudes com Stranger Things, Narcos o Breaking Bad.

Entre els seus punts forts hi ha la compatibilitat amb diversos dispositius i el sistema de suggeriments. També cal destacar la quantitat de continguts en 4K.

Plans de Netflix

Pla Preu
Bàsic amb anuncis5,49€ al mes i disponible a 2 dispositius
Bàsic7,99 € al mes i disponible en un sol dispositiu alhora
Estàndard12,99 € al mes i disponbile en 2 dispositius simultanis
Premium17,99€ al mes i disponible en fins a 4 dispositius alhora

Disney+

Ha tingut un creixement molt ràpid des que va aterrar a Espanya el 2020. Sobretot per la seva gran quantitat de continguts enfocats a un públic més infantil i juvenil.

Cal destacar, principalment, la compatibilitat amb diversos dispositius i la possibilitat de gaudir-ne els continguts en 4K. Per contra, l'OCU assenyala que l'oferta quant a continguts resulta força limitada.

Plans de Disney+

Pla Preu
Subscripció normal8,99€ al mes o 89,99€ a l'any. Fins a 4 dispositius
Accés PremiumÉs per a subscriptors d'algun dels plans anteriors. Costa 21,99 euros

HBO Max

També va arribar al nostre país el 2020, encara que venia avalat per una extensa trajectòria al món anglosaxó. Entre les sèries amb més estirada estan El conte de la criada, Joc de Trons o Vikings. Ressalten sobretot la producció de sèries pròpies, mentre que el catàleg de pel·lícules és molt limitat.

Compta amb un pla de 9,99 euros al mes o 69,99 euros a l'any, i és possible utilitzar-lo en tres dispositius alhora. Els que es van decantar per l'oferta de descompte per sempre del 50% només abonaran 4,99 euros.

Plans d'HBO Max

PlaPreu
Mensual9,99 € al mes
Anual69,99 € a l'any

SkyShowtime

L'OCU recorda que és l'última plataforma que es va instal·lar a Espanya, en concret el febrer del 2023. El seu catàleg es compon de més de 100.000 hores de continguts entre sèries, pel·lícules i contingut d'importants estudis i de producció pròpia.

Es poden veure sèries espanyoles com Bosé i Los Enviados, a més de pel·lícules com Parc Juràssic, Star Trek o Missió impossible. És possible accedir a través de tres dispositius alhora.

Pel que fa als plans, n'hi ha un de 5,99 euros al mes o 46,99 euros a l'any. Els que s'inscriguessin abans de l'11 d'abril del 2023 disposen d'un estalvi del 50% de manera indefinida.

Plans de SkyShowtime

PlaPreu
Mensual5,99 € al mes
Anual46,99 € a l'any

L'OCU recorda altres plataformes

L'OCU també posa el focus a altres plataformes de streaming que també són molt populars.

  • Movistar+: per accedir al contingut s'exigeix ser client de Movistar. Però també hi ha disponible la plataforma Movistar+ Lite, que es podrà contractar des de qualsevol operador i sense permanència. El seu contingut és força limitat i el seu preu de 8 euros.
  • Rakuten TV: costa 6,99 euros al mes i té continguts gratuïts.
  • Filmin: el preu és de 7,99 euros mensuals o de 84 a l'any. Està especialitzada en cinema independent i autor.
  • FlixOlé: es compon de cinema espanyol, tant actual com clàssic. La subscripció és de 3,99 euros al mes o 39,99 euros cada any.
➡️ Societat

Més notícies: