Muntatge d'una persona ficant la targeta en un caixer i una rodona amb bitllets d'euro

SOCIETAT

L'OCU dicta sentència: els millors bancs per domiciliar la nòmina al febrer

L'OCU ofereix una llista amb les entitats que posen a disposició dels clients uns comptes amb unes condicions molt avantatjoses

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) té un missatge per a tots aquells que disposin d'una nòmina i vulguin canviar de banc. Podran aconseguir molts beneficis si aprofiten algunes de les promocions que estan oferint els bancs aquest mes de febrer. I és que hi ha algunes propostes molt interessants a tenir en compte.

Això sí, abans de decantar-se per una entitat concreta, cal llegir bé la lletra petita. Gairebé sempre se solen imposar una sèrie de requisits per gaudir dels avantatges que anuncien. A més, l'OCU recorda que la majoria de campanyes es dirigeixen en exclusiva als nous clients.

Quan la promoció consisteix en una quantitat de diners o un regal, el més habitual és que a canvi sol·licitin un temps de permanència. En cas que no t'ajustis a les condicions que imposen, la cosa podria complicar-se.

A més, l'OCU assenyala que els bancs tenen la possibilitat de canviar les condicions d'un compte en qualsevol instant. Només ho han de notificar a l'usuari amb un marge d'almenys un parell de mesos abans que entri en vigor.

Els millors comptes aquest mes de febrer, segons l'OCU

Els 3 bancs amb les ofertes més atractives per als nous clients són BBVA, Banc Santander i Abanca:

BBVA no exigeix tenir una nòmina

Una de les opcions que planteja l'OCU és el Compte Online de BBVA. No exigeix la domiciliació d'una nòmina i tant la targeta com el compte són gratuïts. Està pensada només per a nous clients.

A més, es pot aconseguir una devolució de fins a 60 euros amb els rebuts de llum, gas, telèfon i internet. És a dir, en un any es podrien recuperar fins a 720 euros.

Per beneficiar-se d'aquesta promoció sol·liciten que es domiciliï com a mínim un rebut a les companyies recollides a les bases de la promoció. Un altre requisit és que el saldo mitjà del compte s'elevi per sobre dels 400 euros.

El Banc Santander ofereix fins a 400 euros per portar la teva nòmina

El Compte Online del Banc Santander és una altra de les propostes de l'OCU. L'entitat regala fins a 400 euros a aquells que domiciliïn una nòmina superior a 2.500 euros. Amb un ingrés almenys de 600 euros, el premi és de 300 euros.

Els requisits, a banda de portar el teu sou, són la domiciliació d'un mínim de dos rebuts al mes o fer una compra mensual amb la targeta de crèdit. Cal mantenir aquestes condicions durant dos anys.

Abanca, una altra opció a valorar

L'OCU també posa sobre la taula l'opció del Compte Online Abanca, que destaca perquè un dels seus requisits és operar de manera online. La domiciliació de nòmines superiors a 1.200 euros, en aquest cas, es premia amb un regal de 300 euros.

Si és d'entre 800 i 1.200 euros, l'ingrés es reduirà a 150 euros. A més a més, durant el primer any també remunera el saldo al 2% TAE fins a 15.000 euros.