Muntatge de celebració de Loteria de Nadal i una dona sorpresa
SOCIETAT

Si no vols ensurts al Sorteig de Nadal, fes això sense dubtar

Segueix els consells de l'OCU per no endur-te un seriós disgust quan vulguis cobrar el teu desè premiat

La Loteria de Nadal és un dels sorteigs més esperats de l'any. Moltes persones compren dècims amb l'esperança de guanyar un premi que els canviï la vida.

Tot i això, quan es tracta de cobrar un dècim compartit, poden sorgir problemes. Amb tot, l'OCU ens ofereix diversos consells per evitar ensurts i assegurar que tots els participants rebin la part del premi.

L'OCU és clara: deixa per escrit i amb proves que has compartit un dècim

L'OCU és contundent en la seva recomanació: si comparteixes un dècim de la Loteria de Nadal. És fonamental deixar constància per escrit.

Això pot ser tan simple com un missatge de WhatsApp o un correu electrònic on tots els participants confirmin la seva participació i la quantitat que han aportat. Així mateix, guardar aquests missatges és crucial per evitar malentesos i problemes legals.

Un grup de persones celebra un premi de Loteria ia la part inferior esquerra apareixen diversos bitllets

A més, l'OCU deixa clar que per jugar un dècim compartit de manera segura cal fer el següent:

  • Identificació dels participants: Assegureu-vos que tots els participants estiguin clarament identificats. Això inclou noms complets i, si és possible, números de DNI.
  • Percentatge de participació: Especifica clarament quin percentatge del dècim correspon a cada persona. Això evitarà disputes sobre quant toca a cadascú en cas de guanyar.
  • Proves de pagament: Desa totes les proves de pagament. Si algú et dona diners en efectiu, assegureu-vos d'enviar un missatge confirmant la recepció dels diners i la quantitat.
  • Còpia del dècim: Envia una foto del dècim a tots els participants. Això serveix com a prova que tots estan al corrent del número i la sèrie del dècim compartit.

Què passa en compartir loteria estant casats

Si el dècim compartit és entre cònjuges, la situació és més senzilla. Si el matrimoni és en guanys, el premi es reparteix un 50% per a cada membre.

Si parlem d'un règim de separació de béns, el premi és de qui adquireixi el dècim. Això sí, tret que es demostri amb documents que s'ha comprat a mitges.

La recomanació de l'OCU per cobrar un premi d'un dècim compartit

Si el teu décim compartit és premiat, l'OCU recomana seguir aquests passos:

  • No signar el dècim: Si el dècim està compartit, no el signis només tu. Això podria causar problemes al moment de repartir el premi.
  • Acudir al banc: El millor és acudir al banc amb tots els participants per cobrar el premi. D'aquesta manera, el banc pot repartir els diners directament a cadascú.
  • Declaració d'impostos: Recordeu que els premis de la Loteria de Nadal estan subjectes a impostos. Assegureu-vos de declarar correctament la vostra part del premi per evitar problemes amb Hisenda.

L'OCU és contundent en la seva recomanació de deixar-ho tot per escrit i guardar proves de pagament. Seguint aquests consells, podràs gaudir del teu premi sense ensurts ni problemes legals.

➡️ Societat

Més notícies: