Imatge de fons de diverses persones celebrant davant d'una administració de loteria i una altra del jove tiktoker Sergio Begueira
SOCIETAT

Un jove llança una advertència molt seriosa sobre la Loteria de Nadal

Un tiktoker asegura que la loteria és una manera de recaptar impostos i que molts guanyadors acaben arruïnats

Tot i que molts consideren positiu jugar a la Loteria de Nadal, el tiktoker Sergio Begueria ha frenat la il·lusió de molts. Begueria s'ha fet viral després de compartir un vídeo en què explica per què considera que és un error jugar a la Loteria de Nadal.

Al seu vídeo, Sergio explica que, encara que la Loteria de Nadal és una tradició molt arrelada a Espanya, jugar a aquest sorteig és un error per diverses raons.

Les raons d'un tiktoker per afirmar que és un error gastar diners en la Loteria

El jove tiktoker ens porta a l'origen de la loteria a l'any 1771, quan "el ministre del Consell de l'època, Ciriaco González Carvajal, decideix impulsar aquest model de joc d'atzar". Ho va impulsar com una font més d'ingressos, amb l'afany de "poder recaptar impostos".

Explica que, quan es va crear la Loteria de Nadal, hi havia "una guerra d'Independència i les despeses militars pujaven moltíssim, i no s'ho podien permetre". Amb tot, van voler aprofitar la "il·lusió col·lectiva" que provoca aquest joc.

Un home assenyala un dècim de loteria en una administració de loteries, amb el tiktoker sergiobegueria en un cercle

Així, els ciutadans van pagar fermament aquest impost i per això es "coneix la loteria com l'impost voluntari que paga el ciutadà". A més, exposa que en un estudi va revelar que "més del 70% de la gent que guanya la loteria acaba arruïnada en cinc anys". I no només això, aquest ofereix altres claus per les quals no hauríem de jugar a la Loteria:

  • Probabilitats baixes de guanyar: Sergio destaca que les probabilitats de guanyar un premi significatiu a la Loteria de Nadal són extremadament baixes.
  • Despesa innecessària: La despesa econòmica que suposa comprar butlletes de la Loteria de Nadal. Sergio suggereix que aquests diners podrien ser millor utilitzats en altres coses més productives o en estalvis.
  • Falsa esperança: Moltes persones posen la seva il·lusió que la vida els canviarà radicalment si guanyen, però les probabilitats estan en contra. Aquesta falsa esperança pot portar a la decepció i al desànim quan no es guanya.

L'enorme viralitat del vídeo de Sergio Begueria sobre la loteria

El vídeo de Sergio Begueria s'ha tornat viral a TikTok i ha generat un intens debat entre els usuaris. El vídeo compartit per Sergio compta amb més de 110.000 likes i més de 3.300 comentaris.

Alguns donen suport al seu punt de vista i agraeixen la seva honestedat, mentre que altres defensen la tradició de jugar a la Loteria de Nadal. Argumenten que, encara que les probabilitats siguin baixes, la il·lusió i l'emoció que genera el sorteig són inavaluables.

La viralitat del vídeo de Sergio ha posat sobre la taula una qüestió que, encara que polèmica, és important considerar. Val la pena gastar diners a la Loteria de Nadal amb tan baixes probabilitats de guanyar? La resposta dependrà de cada persona, però el que és segur és que el debat és més viu que mai.

➡️ Societat

Més notícies: