Els nens de la Residència de Sant Ildefons, Ángel Abaga Elebiyo canta premis i Luis Alcides Paniagua canta número, durant el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal 2023 al Teatre Reial de Madrid, a 22 de desembre de 2023, a Madrid
SOCIETAT

L'avís sobre la Loteria de Nadal i el sorteig de 2024: prohibit despistar-se

Acaben de confirmar el termini per cobrar els dècims premiats en el pròxim Sorteig de la Loteria de Nadal

La Loteria de Nadal sedueix milions de jugadors cada mes de desembre a Espanya. I més enllà de la il·lusió, el que tothom vol és un dels suculents premis que hi ha en joc. El més desitjat és, naturalment, el famós 'Gordo' de Nadal, dotat amb 400.000 euros al dècim.

El cas és que hi ha un aspecte important que cal no oblidar sobre aquest sorteig: el termini per cobrar un premi. Loterías y Apuestas del Estado ha compartit un avís important per a aquest 2024, que no has de deixar passar.

El termini per cobrar un premi del Sorteig de Nadal 2024

La veritat és que la caducitat d'un premi de la Loteria de Nadal és de tres mesos. Això vol dir que, si tens un dècim guanyador, pots reclamar el teu premi, com a molt tard, el 22 de març de 2025.

Diverses persones fan cua per comprar loteria per al Sorteig Extraordinari del Nen

Passat aquest termini, el dret a cobrar el premi caduca i no el podràs reclamar. Cada any, molts premis queden sense cobrar perquè els guanyadors no s'adonen que el temps per reclamar el premi és limitat. No deixis que això et passi a tu.

Així pots cobrar el premi de la Loteria de Nadal

Si has estat un dels afortunats guanyadors, tens diverses opcions perquè et donin el teu premi. Els premis menors, és a dir, aquells que no superen els 2.000 euros, es poden cobrar a qualsevol administració de loteries. Només necessites presentar el teu dècim.

Per a premis més grans, el procés és una mica diferent. Els premis superiors a 2.000 euros s'han de cobrar en una entitat bancària col·laboradora de Loterías y Apuestas del Estado. Aquestes entitats són BBVA i CaixaBank, i és important portar el DNI i el dècim guanyador per poder reclamar els diners.

Imatge de fons de diverses persones celebrant el segon premi de la Loteria de Nadal de 2023 amb una altra imatge d'una mà amb bitllets de 50 euros

Consells per no despistar-se si et toca a la Loteria

Recorda que tens tres mesos per reclamar el premi. No deixis que l'emoció del moment et faci oblidar aquest detall tan important. A més, segueix aquestes recomanacions per a no tenir cap problema en el cobrament del dècim de loteria.

  • Revisa la teva butlleta: Després del sorteig, comprova el dècim amb atenció. Pots fer-ho a l'administració de loteries, a la pàgina web oficial de Loterías y Apuestas del Estado, o a aplicacions mòbils especialitzades.
  • Guarda el dècim en un lloc segur: Assegura't de guardar la butlleta en un lloc on no es perdi ni es faci malbé. Una butlleta en mal estat pot dificultar el procés de cobrament.
  • Anota la data límit: Marca al teu calendari la data límit per cobrar el premi. Així, no te n'oblidaràs.
  • Consulta amb un expert: Si tens dubtes sobre el procés de cobrament, no dubtis a consultar-ho amb un expert o amb l'administració de loteries.
➡️ Societat

Més notícies: