Muntatge amb una administració de Loteries i Apostes de l'Estat i un cercle amb diversos bitllets de 50 euros amuntegats
SOCIETAT

Números de la Loteria de Nadal: què has de fer per cobrar el número premiat

Les coses que necessites saber per poder cobrar el teu premi de la Loteria de Nadal de manera segura i correcta

El 22 de desembre, el sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal esdevé l'epicentre de l'esperança per a molts espanyols. La majoria somien portar-se la Grossa, però no només et pot aquest premi, ja que hi ha moltes modalitats.

No obstant, ser un guanyador comporta la incertesa sobre com i on cobrar el preat premi. Aquí us proporcionem informació detallada perquè pugueu gestionar el vostre premi de la manera més convenient.

Com i quan cobrar els premis de la Loteria de Nadal

Si la sort et somriu i el teu desè resulta premiat, la bona notícia és que el pots cobrar el mateix dia del sorteig, a partir de les 18:00 hores. No obstant això, tingues en compte que el termini legal per reclamar el teu premi és fins al 22 de març de 2023.

En termes de llocs de cobrament, la quantitat del teu premi hi juga un paper crucial. Si el teu premi és inferior a 2.000 euros, tens l'opció de cobrar-lo directament a qualsevol administració de loteria. D'altra banda, si supera aquesta xifra, t'hauràs de dirigir a una entitat bancària autoritzada per la Societat Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE).

Aquest any comporta una novetat emocionant: la possibilitat de cobrar premis inferiors a 2.000 euros per Bizum. Les administracions de loteria de tot el país han implementat aquesta opció, brindant-te la flexibilitat de triar entre rebre el premi en efectiu o transferir-lo directament al teu compte bancari.

On cobrar el teu premi de la Loteria de Nadal

Si optes per cobrar el teu premi al banc, SELAE ha establert acords amb deu entitats autoritzades per a aquest propòsit. Aquestes són: Abanca Corporació Bancària, Banc de Sabadell, Bankia, BBVA, Caixabank, Cajamar, Cajasur BBK, Ibercaja Banc, Kutxabank i Unicaja Banc.

En dirigir-te a l'entitat, assegura't de portar amb tu el desè agraciat i la identificació de tots els participants, especialment si es tracta de dècims compartits.

Parlant de dècims compartits, és important tenir en compte que tots els jugadors s'han d'identificar al banc. Per a grups nombrosos, hi ha l'opció de designar un responsable, encara que aquest procés requereix la certificació notarial de la decisió esmentada.