Un matrimoni de jubilats revisen un paper, amb uns bitllets de 50 euros a la part inferior esquerra, i al cercle, Santiago Niño Becerra
SOCIETAT

Nou avís de Niño Becerra, economista, sobre les pensions a Espanya

Niño Becerra adverteix que en qüestió de molt poc temps hi podria haver canvis a l'hora de jubilar-se al nostre país

Santiago Niño Becerra mostra la seva preocupació pel futur de les pensions al nostre país. Les últimes hores advertia del que encara ha d'arribar. Sobretot si es tenen en compte els constants avisos que remeten des de Brussel·les.

La Comissió Europea proposa un ajustament del 0,8% del Producte Interior Brut (PIB) anual a les pensions entre el 2026 i el 2030. Això implicaria una retallada a l'any d'11.700 milions d'euros.

Niño Becerra és coneixedor que els plans del Gobierno s'orienten cap a una altra direcció. La intenció de l'executiu és incrementar la despesa en aquesta partida en més de 75.000 milions durant les pròximes dècades, recull Las Provincias. Suposen, sens dubte, unes dades especialment alarmants, sobretot si es té en compte la gran quantitat de treballadors jubilats que s'esperen els pròxims anys.

Des de Brussel·les conviden el nostre país a prendre mesures. Algunes poden ser una mica impopulars a causa del trastorn que poden causar els ciutadans. Entre altres coses plantegen incrementar l'edat de jubilació, aproximant-la cada cop més als 70 anys.

Aquesta solució difícilment convencerà els futurs retirats, que cada cop compten amb més obstacles per obtenir l'anhelada pensió.

Niño Becerra també es pronuncia sobre una altra de les qüestions que es proposa, en un intent d'ajustar la despesa en pensions. Aquest organisme posa sobre la taula la possibilitat de suprimir una de les 14 pagues que cobra aquest col·lectiu. Actualment hi ha dotze mensualitats i les dues extraordinàries d'estiu i de Nadal, però es passarien a 13.

Niño Becerra alerta del que encara ha d'arribar

Santiago Niño Becerra assenyala que "la Comissió Europea emplaça el Gobierno a retirar almenys una mensualitat per als jubilats". A través d'una publicació a la xarxa social X, indica que "per ara, tots els càlculs de totes les parts es basen en estimacions, però...".

Tuit de Nen Becerra sobre les pensions, amb una imatge d'Escrivà

L'expert deixa entreveure el que podria passar. Per la manera d'expressar-se es fa entendre que ens esperen canvis en el futur, i possiblement no caldrà esperar massa temps.

Cal no oblidar que al llarg de la pròxima dècada es retiraran del mercat laboral milions de treballadors de la generació baby-boom. I el fons del sistema de pensions ja està sota mínims des de fa anys, cosa que recorda Santiago Niño Becerra. Per tant, la possibilitat que es retalli una paga cada any és una opció que no es descarta.

➡️ Pensions ➡️ Societat

Més notícies: