Imatge de fons de dues dones grans ballant i feliços amb una altra imatge d'un pot amb monedes i la mà d'una persona ficant dins un euro
SOCIETAT

La Seguretat Social confirma el dia de la pròxima paga extra per als pensionistes

La Seguretat Social té bones notícies per als jubilats abans que arribi l'estiu

La Seguretat Social ja ha confirmat el dia que abonarà la propera paga extra als jubilats. És la primera de les dues extraordinàries de l'any que tenen compromeses amb aquest col·lectiu. I com és habitual, l'ingrés s'efectuarà a finals de juny, encara que la data concreta pot variar d'un banc a un altre.

En general, el dia oficial de pagament sol ser el dia 1 de juliol. Tot i això, els diners s'envien als bancs amb unes jornades d'antelació perquè no hi hagi imprevistos. En concret, al voltant del 25 de juny ja en solen disposar.

Tot i això, la Seguretat Social recorda que algunes entitats opten per avançar encara més l'abonament de l'extra als jubilats. És habitual que fins i tot comencin al voltant del dia 20 o 22. Tot depèn també de si coincideix amb festiu o de cap de setmana.

Aquest any, el cap de setmana cau en 22 i 23, de manera que el 21 o el 24 serien les dates escollides pels bancs que s'anticipin. En qualsevol cas, no és una obligació de les companyies financeres fer l'ingrés abans d'hora. Es pot considerar com un gest que tenen cap als clients.

Aquests diners extra suposen un alleujament per a les finances de molts pensionistes. Alguns ja preparen les seves futures vacances o s'ocupen d'ajudar econòmicament les seves famílies. Per tant, esperen amb certa impaciència per aquesta paga d'estiu.

La Seguretat Social avisa d'una pujada

La Seguretat Social també adverteix dels canvis que patiran les pagues extres dels jubilats. Pel que fa a l'any passat, experimentaran una pujada del 3,8%, ajustant-se també a l'increment que van patir les mensualitats ordinàries el 2024.

D'aquesta manera podran fer front a les pujades dels preus, alhora que aconsegueixen conservar el poder adquisitiu. L'extra atorga un lleuger respir als pensionistes, ja que no hauran de suportar tantes angoixes durant el període estival. La següent extraordinària, la de Nadal, no s'ingressarà fins a finals de novembre.

No tots els jubilats tindran paga extra

La Seguretat Social confirma que la paga extra dels jubilats ja estarà als comptes al voltant del 25 de juny. Tot i això, no tots els retirats la gaudiran. I és que hi ha algunes persones que la tenen prorratejada.

És el cas, per exemple, dels que cobren pensions derivades d'accident de treball i de malaltia professional. Compten amb 12 mensualitats únicament. Els diners corresponents a les dues extres es reparteixen entre aquests pagaments ordinaris.

➡️ Pensions ➡️ Societat

Més notícies: