Muntatge amb treballadors de l'obra i cercle vermell amb Santiago Niño Becerra
SOCIETAT

Santiago Niño Becerra assenyala el gran problema de l'ocupació a Espanya

El conegut economista assenyala sense embuts el Govern i revela una dada sobre l'ocupació que resulta demolidora

Santiago Niño Becerra és un conegut economista espanyol que sol emprendre unes anàlisis molt rigoroses sobre diversos aspectes de l'economia. Sobretot, se centra en la situació econòmica que travessa el nostre país i la seva evolució.

A Niño Becerra no li tremola el pols per criticar l'Executiu, i per això ell considera un fet més a reprovar del Govern que lidera Pedro Sánchez. En els darrers dies, ha sortit la dada de l'atur del mes de novembre.

Tot i haver baixat aquest a Espanya, Niño Becerra ha gratat més en unes dades que deixen en mal lloc l'Executiu en matèria d'ocupació. I és que no només ha baixat l'afiliació a la Seguretat Social a 12.000 persones respecte al mes anterior.

La dada preocupant que denuncia Santiago Niño Becerra sobre la feina a Espanya

És cert que l'atur va baixar en 24.573 persones i va deixar el nombre total d'aturats en 2,73 milions. Però la dada més preocupant per a Santiago Niño Becerra i que ha posat de manifest a la xarxa social X és la següent. "La notícia més important és que Espanya té una taxa d'activitat del 59,41%, una de les menors d'Europa".

Taxa d'activitat actual als principals països europeus

PAÍSTAXA (%)LLOC
Alemanya79,9
Regne Unit79,1
Països Baixos75,8
França73,811è
Itàlia67,118è
Rússia63,022è
Espanya59,429è

Niño Becerra té tota la raó del món, ja que la taxa d'activitat del nostre país se situa al nivell de països com la República Txeca, Eslovènia, Polònia o Bulgària. Així doncs, es posa de manifest que a Espanya està molt lluny de les grans potències europees pel que fa a la taxa d'activitat.

En l'àmbit europeu, Espanya es troba al lloc número 29 de països amb més taxa d'activitat. Un rànquing que lideren Eslovàquia (94,3%), Suïssa (83,9%), Islàndia (81,5%), Malta (80,9%) i Alemanya (79,9%).