Supermercat Bonpreu, noia enfadada, cercle vermell amb imatge borrosa
SOCIETAT

'No volem productes del Marroc': un client esclata en veure el que ven Bonpreu

Bonpreu de nou a l'ull de l'huracà, descobreix el producte que ha portat el descontentament a les xarxes als clients

Bonpreu de nou al focus de la polèmica. Actualment, els usuaris són cada cop més conscients de la importància de la sostenibilitat i la procedència dels aliments. Per això mateix fan queixes públiques a través de les xarxes socials.

Els clients prefereixen productes locals per donar suport a l'economia de la regió i també per reduir la petjada de carboni associada amb el transport dels aliments.

El problema és que aquesta preferència es veu limitada per la disponibilitat de productes durant l'any, fet que porta a la importació de productes d'altres regions.

Sostenibilitat o preferència pel que és local?

Tot va començar amb un tuit de l'usuari @Jorditgn40 dirigit a Bonpreu: "Bon dia @bonpreuesclat, no us adoneu que se us queden a les neveres? La gent volem productes d'aquí, no del Marroc!". Adjuntant una fotografia sobre les mongetes rodones de Bonpreu amb procedència del Marroc.

Com calia esperar, la publicació ha generat molt enrenou a X. Uns argumenten que utilitzar gènere local és clau per donar suport a l'economia de la regió.

Altres assenyalen que la disponibilitat de gènere durant l'any fa que sigui obligatori importar-los d'altres regions.

La veu dels consumidors

Entre els comentaris generats destaca: "Com babaus, us queixeu de Bonpreu, mentre aneu a altres botigues de "proximitat" on no indiquen l'origen i llavors us imagineu/creieu que són d'aquí…"

Una altra usuària expressa: "Els he dit moltes vegades a Bonpreu que s'aferren a poder oferir productes tota la temporada. La culpa és del consumidor que el compra. Quan és temporada, cal comprar i congelar el que es pugui i dura el que dura ".

Els consumidors descontents donen suport al fet d'aprofitar i explotar el producte de la regió catalana.

Finalment, un altre afegeix: "Jo no compro cap verdura a cap supermercat. Compro al mercat municipal i als pagesos de la zona. No vull cap producte que no sigui de casa nostra".

Responsabilitat del consumidor o dels supermercats?

El debat que s'ha generat assenyala la responsabilitat tant dels consumidors com dels supermercats per triar articles sostenibles i locals.

Mentre alguns exigeixen una transparència més gran amb la procedència dels aliments, altres assenyalen la necessitat de conscienciació i canvis en els hàbits de consum.

Interior d'un supermercat Esclat amb la secció de Fruita i Verdura

Aquest problema acaba de començar a causa del creixent interès en la sostenibilitat i la traçabilitat dels productes, generant més queixes cap als supermercats per part dels clients.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: