Muntatge amb el bombo del Sorteig de la Loteria de Nadal de fons, un dècim i un cercle amb el logotip en una oficina de l'Agència Tributària
SOCIETAT

La multa d'Hisenda si fas això amb els dècims de la Loteria de Nadal

Hisenda està a la guaita si no fas correctament la revenda d'un dècim de la Loteria de Nadal

La Loteria de Nadal sempre aixeca una enorme expectació a Espanya. Cada any, milions de jugadors compren els seus dècims de la sort amb la il·lusió de guanyar la Grossa.

Però compte, hi ha certes pràctiques que poden portar a problemes amb Hisenda i hi has d'estar atent. Una és la revenda de dècims de la Loteria de Nadal. T'expliquem si està permesa aquesta pràctica i com la pots fer sense que Hisenda et multi.

Hisenda aclareix si es pot revendre un dècim de la Loteria de Nadal

La revenda de dècims de la Loteria de Nadal no està permesa, excepte excepcions. Segons la normativa vigent, els dècims només poden ser venuts pels punts de venda autoritzats per Loterías y Apuestas del Estado. Això significa que qualsevol persona que intenti revendre un dècim de la Loteria de Nadal estaria infringint la llei.

La revenda de dècims pot portar a sancions econòmiques i, en casos greus, fins i tot a problemes legals. Per tant, és important conèixer les regles i seguir-les per evitar multes.

Com pots revendre un dècim sense que Hisenda et multi

Per revendre un dècim de forma legal, primer cal una autorització de Loterías y Apuestas del Estado. En cas d'acceptar, hem de respectar uns límits sobre aquesta revenda.

El valor del dècim no pot tenir un import per comissió per sobre del 20%. Amb tot, el preu màxim pel qual podríem revendre'l serà de 24 euros (20 + 4 de comissió).

Et multaran si revens un dècim de la Loteria de Nadal sense complir la normativa

Si decideixes revendre un dècim de la Loteria de Nadal sense complir el que fixa Hisenda, t'arrisques a rebre una multa. Les sancions poden variar depenent de la gravetat de la infracció, però solen ser força elevades.

A més, si el dècim revenut resulta ser premiat, podries enfrontar-te a problemes addicionals, ja que la persona que el va comprar podria reclamar el premi i denunciar la revenda il·legal.

Recordeu sempre seguir les normatives i actuar de manera transparent per evitar problemes legals. La Loteria de Nadal és una tradició molt estimada a Espanya, i és important gaudir-ne de manera responsable.

➡️ Societat

Més notícies: