Muntatge amb persones celebrant el primer premi de la Loteria de Nadal i cercle vermell amb mà sostenint un dècim
SOCIETAT

L'OCU avisa del que mai no hem de fer si compartim un dècim de loteria

Segueix al peu de la lletra aquests consells o podries tenir problemes per cobrar un dècim que ha estat premiat

La Loteria de Nadal és una tradició coneguda per tothom a Espanya. Cada any, molts tenen l'esperança de guanyar l'anhelat "Gros". El cas és que aquest sorteig, quan volem compartir un dècim de loteria, ens pot portar problemes si no es fa correctament.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha emès una sèrie de recomanacions per evitar conflictes a l'hora de cobrar un premi. Què hem de fer si compartim un dècim de Loteria de Nadal?

L'OCU ens aconsella fer això per no tenir problemes en compartir dècims

L'OCU recomana que, si compartim un dècim de Loteria de Nadal, deixem constància per escrit. Això es pot fer de diverses maneres:

  • Fotocòpia del dècim: Fer una fotocòpia i escriure els noms de tots els jugadors que hi participen, així com el percentatge que cadascú ha pagat.
  • Correu electrònic o missatge de text: Enviar un correu o un missatge de text a tots els participants, indicant el número del dècim i la quantitat que cadascú ha aportat.

Evitar l'enviament de fotos per WhatsApp

L'OCU adverteix que enviar fotos del dècim per WhatsApp no és suficient per garantir que tots els jugadors rebran la seva part del premi. Les fotos poden ser manipulades o eliminades, cosa que podria causar problemes a l'hora de cobrar el premi.

Muntatge amb home comprant en una administració de loteria, desè del Sorteig de Nadal i cercle vermell amb mans subjectant mòbil amb el logo de WhatsApp

Signar el dècim

Una altra recomanació de l'OCU és que tots els jugadors signin el dècim. Això es pot fer a la part posterior del bitllet. D'aquesta manera, s'evita que una sola persona pugui reclamar el premi en cas que el dècim sigui guanyador.

Guardar el dècim en un lloc segur

És fonamental guardar el dècim en un lloc segur. L'OCU suggereix que el responsable del dècim el guardi en un lloc on no es pugui perdre o danyar. A més, és important que tots els jugadors sàpiguen qui té el dècim original.

Acudir junts a cobrar el premi

Si el dècim és guanyador, l'OCU recomana que tots els jugadors acudeixin junts a cobrar el premi. D'aquesta manera, s'evita que una sola persona es pugui quedar amb els diners.

Si, tot i seguir aquestes recomanacions, sorgeixen problemes, l'OCU recomana acudir a un advocat especialitzat en dret de consum. També és possible contactar amb la mateixa OCU per rebre assessorament.

Seguint les recomanacions de l'OCU, ens podem assegurar que tots els jugadors rebran la seva part del premi en cas de guanyar. No oblidis desar el dècim en un lloc segur i anar junts a cobrar el premi. Així, tothom podrà gaudir de l'alegria de guanyar la Loteria de Nadal sense preocupacions.

➡️ Societat

Més notícies: