Muntatge d'una persona gran amb les mans juntes a la barbeta, traient una targeta d'un caixer i senyal d'alerta
SOCIETAT

L'estafa a gent gran que ha posat en alerta la policia: buida el teu compte

Una cuidadora ha estafat un ancià amb problemes de visió i s'ha quedat part dels seus diners

La policia catalana ha alertat d'una nova estafa a gent gran que ha posat en alerta moltes famílies. Prestar la confiança a algú aliè per cuidar la gent gran és un acte de solidaritat considerable. Normalment, surt bé, però d'altres es tradueix en un maldecap que pot portar a deixar el compte a zero als perjudicats.

Això és el que li ha passat a un ancià de 85 anys de Roses, Girona. La cuidadora del senyor li hauria estafat un total de 27.000 euros. L'estafa no ha estat directa, ja que ha anat traient diners en efectiu de manera mensual fins que la família ha donat el senyal d'alarma a la policia.

La víctima té problemes de visió, i per això no havia pogut adonar-se dels diners que li havia arribat a robar l'acusada. La detenció va tenir lloc el 13 de juny passat després d'una investigació que va començar arran de la denúncia de la família.

La família s'ha encarregat de descobrir l'estafa

Els familiars de l'home van començar a sospitar que la cuidadora estava retirant diners del banc de manera fraudulenta. Arran de l'avís, la policia va iniciar una investigació que va poder confirmar que des de l'agost del 2023 s'havien retirat de manera mensual entre 1.000 i 1.200 euros.

Muntatge amb una noia en un caixer automàtic amb la cartera a la mà i una pantalla de mòbil amb Bizum

Tot això des de caixers automàtics de Figueres i Roses i usant la targeta bancària de la víctima. La investigació també va confirmar una transferència de 7.000 euros des d'un fons d'inversió al compte corrent.

L'objectiu era clar: poder seguir amb l'estafa. A més, la cuidadora es va apoderar de la llibreta bancària nova i va entregar a la persona gran l'antiga, que havia estat inutilitzada pel banc. La manca de visió de l'home no va poder delatar en cap moment l'estafa a què era sotmès.

L'avís de la policia

Aquest cas ressalta la importància de la vigilància i el control en la gestió de les finances de persones grans o amb discapacitats. Per això, la policia insta les famílies a estar atentes davant de qualsevol senyal d'estafa o abús.

Paral·lelament, subratllen la necessitat que els bancs prenguin mesures addicionals per protegir els clients vulnerables. Un exemple clar és aquest cas de Roses, on les retirades de diners no coincidien amb els patrons habituals de la persona.

➡️ Societat

Més notícies: