Així prepara Martín Berasategui el llobarro rostit amb què triomfaràs als teus àpats
Martín Berasategui, xef amb 12 estrelles Michelin, ha donat les claus per preparar un plat de peix fàcil i bo
El llobarro és un dels peixos més interessants que existeixen, perquè, entre altres coses, és alt en vitamines i també en omega-3. I el famós xef Martín Berasategui ara ens ha revelat com preparar-la rostida i de manera gens complicada.
A través dels diferents mitjans en què col·labora, Martín Berasategui ha deixat clar com cuinar-la per obtenir un plat que no deixa indiferent. I és que resulta ser saborós i sofisticat, per la qual cosa, si ho elabores, aconseguiràs enlluernar els teus comensals.
Ingredients per preparar el llobarro rostit de Martín Berasategui
Ingredients per al llobarro rostit
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Llobarro | 2 unitats |
Oli d'oliva | Dos rajolí |
Sal | Al gust |
Pebre molt | Al gust |
Col arrissada | 1 unitat |
Ingredients per a l'allioli
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Mostassa de Dijon | 1 culleradeta |
Gemmes d'ou | 2 rovells |
Suc de llimona | Mitja llimona |
All | 1 dent |
Sal | Al gust |
Oli de gira-sol | 200 ml |
Oli d'oliva | 50 ml |
Els passos que segueix Martín Berasategui
1. Preparar el llit de col
El primer pas d'aquesta recepta és cuinar la col, que exercirà com a llit per al peix. Per això, cal tallar-la a juliana. A continuació, salteja-la en una paella al foc, a la qual s'ha afegit un rajolí d'oli d'oliva.
En el moment que estigui llesta, es retira del foc. Exactament, es reserva mentre es comença a preescalfar el forn a 180 graus.
2. Rostir el llobarro
Aquest és el moment de netejar els llobarros. Després, se'ls fan uns talls a la pell i, a continuació, se'ls tira sal i pebre. En una safata de forn es col·loca la col reservada i s'hi posen els llobarros i, per sobre, se'ls aboca un rajolí d'oli.
El següent pas, seguint la recepta de Martín Berasategui, és ficar aquesta safata o font al forn. Cal mantenir-la allà a 180 graus durant uns 20 minuts.
3. Elaborar l'allioli
Mentre que el peix es fa, es prepara l'allioli. Per això, en un bol s'hi afegeixen la mostassa i els rovells i es bat tot bé. Després, s'hi incorpora l'all i es va batent la barreja amb una vareta, alhora que s'hi afegeix, a poc a poc, l'oli de gira-sol.
Quan comenci a espessir, el que s'hi afegeix lentament és l'oli d'oliva. El que quedarà serà afegir una mica de sal i el suc de llimona. Es barreja tot bé i s'aconsegueix una boníssima salsa.
4. Emplatar
Per acabar, només queda emplatar i servir. En una safata gran es col·loca la col i a sobre d'aquesta el peix. L'allioli s'incorpora al llobarro, per donar-li un toc especial.
Martín Berasategui ha revelat així els passos necessaris per preparar un plat exquisit. Això sí, aquest és només un dels molts que ens ha anat descobrint. Exemples són l'arròs caldós o el de calamarsets encebats.
Més notícies: