El truc definitiu de Maria Nicolau per aprendre a tallar tomàquets: ‘Ho feu tothom’
La cuinera assegura que gairebé tothom talla malament els tomàquets i explica quina és la manera correcta de fer-ho
Realment, cuinar no és tan complicat com sembla. De vegades ens resulta difícil, però per elaborar un bon plat només cal una mica de ganes. Tot i això, per aconseguir l'excel·lència sempre va bé conèixer alguns “trucs” que, encara que no siguin complicats, gairebé ningú els aplica.
Per això comptem amb professionals com Maria Nicolau, que al seu programa a TV3 de Cuina salvatge ens revela els seus millors trucs. I, encara que no sigui precisament una cosa que ens faci perdre la son, què passaria si et diguessin que has tallat els tomàquets sempre malament?
Un tomàquet, que el fem servir tant per fregar-lo sobre una torrada de pa com per acompanyar una amanida, en principi no sembla un aliment difícil de manipular. Tot i això, Maria Nicolau ens mostra que molts ho hem estat fent malament des de sempre.
Durant el capítol sobre com fer una esqueixada de bacallà, la cuinera va deixar caure un detall que va passar desapercebut per a molts. En una publicació al seu perfil de la xarxa social X, Maria Nicolau assegura que “ningú s'ha fixat en el detall que gairebé TOTS talleu malament els tomàquets”.
El secret rau en la direcció del tall
Segons explica la presentadora de Cuina salvatge, en ser més dens el sucre que l'aigua, aquest s'acumula al fons del tomàquet quan penja de l'arbre. Per tant, si el tallem horitzontalment, qui es menja la part superior es troba amb un tros insípid, mentre que el que menja la part inferior, degusta un tros suculent.
Per aquest motiu, i com que en l'equilibri està la virtut, Maria Nicolau defensa que el tall vertical garanteix plaer en tots dos trossos. “Els hi toca a tots igual”, sentencia la cuinera.
Com aprofitar les sobres de peix
I és que la popular cuinera de TV3 compta amb mil asos sota la màniga per deixar-nos bocabadats en el terreny de la cuina. Per exemple, què fer amb les parts sobrants del peix que acostumen a acabar a les escombraries.
En aquest cas, Maria Nicolau assegura que la millor opció és aprofitar-les per preparar altres plats: “A casa de la Maria Nicolau, s'aprofita tot en qüestió de menjar”.
Més notícies: