Muntatge amb, en primer pla, rostre somrient de Martín Berasategui i en un cercle calamarsons
SOCIETAT

La recepta de calamarsets encebats de Martín Berasategui que pots fer a casa

Martín Berasategui ha donat les claus per preparar aquest plat amb què es pot conquerir qualsevol comensal

Martín Berasategui és un dels xefs espanyols amb més prestigi tant a escala nacional com internacional. I és que té una llarga trajectòria professional a l'esquena, avalada ni més ni menys que per 12 estrelles Michelin. 

Martín Berasategui participa en diversos programes de televisió, és actiu en xarxes socials i fins i tot escriu llibres de cuina. I en tots aquests mitjans ens ha anat Revelant receptes tan interessants com la de calamarsets encebats. 

[instagram]CmXbQDWsVyG[/instagram] 

Es tracta d'un plat del qual ha donat totes les claus per aconseguir un resultat realment exquisit. Sí, per llepar-se'n els dits. Pren nota i aprèn a preparar aquesta fàcil, ràpida i deliciosa recepta. 

Ingredients per preparar els calamarsets encebats de Martín Berasategui 

INGREDIENTSQUANTITAT
Calamarsets1 kg
Pebrot verd1 unitat
Guindilla seca1 unitat
Cebes3 unitats
SalAl gust
Vi blanc25 ml
Llorer1 full
Oli d'olivaUns rajolí
Pebre negreAl gust
Alls2 dents

 

Els passos que segueix Martín Berasategui 

1. Sofregir les verdures 

La recepta del famós xef basc comença escalfant les verdures. Per fer-ho, cal picar el pebrot i les cebes, que s'afegeixen a continuació en una paella amb un rajolí d'oli. 

2. Saltar i cuinar els calamarsets 

A continuació, en una altra paella, amb una mica d'oli, se sofregeixen els alls i, quan estiguin llestos, s'hi afegeixen els calamarsons nets. Cal saltar-ho tot. 

En el moment que estigui el saltat, s'aboca a la paella on es troben les verdures. Tot seguit, es tira també el vi i el recipient es manté al foc fins que l'alcohol s'evapori. 

Després, per finalitzar, s'aboca també el bitxo, el llorer, així com la sal i el pebre. Només queda que es mantingui tot a foc lent durant uns 20 minuts, aproximadament. 

Amb aquesta recepta de Martín Berasategui triomfaràs amb els teus convidats. Però també ho pots fer amb altres que, de la mateixa manera, ens ha anat Revelant, com el pop a la gallega i el pastís d'ametlles

➡️ Societat

Més notícies: