Martín Berasategui t'ensenya a preparar les postres de Quaresma més exquisides
El xef Martín Berasategui fa la seva versió d'un dels plats tradicionals i més preparats en aquestes dates
Martín Berasategui és un dels xefs més reconeguts del nostre país. Ell és un referent pel que fa a innovació gastronòmica, però també és un apassionat de la gastronomia tradicional. N'és una bona mostra que ha ensenyat a preparar unes torradetes de Santa Teresa (torrijas) pròpies de la Quaresma.
TORRIJAS DE LECHE (con mucho Garrote!!!) ~ Martin Berasategui ~
Martín Berasategui, que ha donat la recepta de les seves llesques al programa Robin Food, ha aconseguit que quedin riquíssimes. I és que té uns petits trucs i aportacions pròpies que fan que estiguin per llepar-se els dits.
Ingredients per fer les torradetes caramel·litzades de Martín Berasategui
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Pa brioix | 1 |
Ou batut | 240 grams |
Llet | 500 grams |
Nata | 500 grams |
Sucre | Al gust |
Mantega | Un trosset |
Crema pastissera | 100 grams |
Mantega pomada | 80 grams |
Ou | 1 |
Ametlla en pols | 80 grams |
Sucre glas | 80 grams |
Ron | 15 grams |
Els passos que segueix Martín Berasategui
1. Tallar el pa
Per començar, es procedeix a tallar el pa a rodanxes més o menys gruixudes. Després, a aquestes se'ls treuen les escorces exteriors. Després, totes es tallen per la meitat i es reserven, seran la base del plat.
2. Remullar el pa
En una safata s'aboquen l'ou batut, la nata i la llet i es barreja tot bé amb una vareta. A continuació, en aquest recipient es fiquen les rodanxes de pa. S'han de mantenir així durant unes 12 hores.
3. Prepareu la crema d'ametlles
Ara cal preparar la crema d'ametlles per acompanyar les llesques. En un bol es barregen la crema pastissera i la mantega pomada.
A continuació, s'hi afegeixen l'ou, l'ametlla i el sucre glass. Amb una vareta, cal moure-ho tot bé per després incorporar el rom i tornar a barrejar.
El següent pas consisteix a ficar aquesta crema a la nevera. Ha de romandre uns minuts, fins que refredi.
4. Daurar i caramel·litzar les llesques
Passat aquest temps, les llesques es van traient i escorrent una mica. Després se'ls hi possa sucre per les dues cares.
En una paella s'aboca la mantega i es posa al foc. Quan aquesta s'ha fos, aquelles s'hi torren per tots dos costats.
Per finalitzar, a les llesques se'ls posa per sobre una suau capa de la crema d'ametlles i una mica de sucre. Ja el que queda és caramel·litzar-les amb l'artilugi específic per fer-ho.
El xef Berasategui ha revelat així els passos per preparar aquest típic plat de Quaresma, que ara pots fer de la mà. Com també pots cuinar altres receptes que ha anat descobrint, com les mandonguilles i les cocotxes.
Més notícies: