Muntatge de Marc Vidal i Yolanda Díaz
SOCIETAT

'No pot sortir bé': Marc Vidal desmunta en minuts els plans de Yolanda Díaz

Marc Vidal adverteix de les greus conseqüències que provocaria una nova pujada del salari mínim a Espanya

L'analista econòmic Marc Vidal va estar dimecres a Herrera a COPE carregant durament contra la ministra de Treball, Yolanda Díaz. Ho va fer després de l'amenaça que Treball va escometre contra la patronal, "pagant les conseqüències", si no acceptaven l'augment del 4% del salari mínim fins als 1.123 €. I després d'afirmar que pujaran "molt" aquest salari, en paraules a Al Rojo Vivo.

Tot i això, la patronal es mantenia en la seva posició i hores després, els empresaris van rebutjar l'augment del salari mínim del 4% i es desmarcaven de l'acord tripartit.

Ho confirmava així Lorenzo Amor, president d'ATA, organització d'autònoms de la CEOE. Així, deixaven la negociació a mans del Gobierno i els sindicats, que ja han exposat que exigiran una alça d'"almenys el 5%", ha remarcat Unai Sordo, líder de CCOO.

Per a Marc Vidal, si finalment s'acorda el 5% de la pujada del salari mínim, es demostraria que "aquesta gent viu a anys llum de la realitat econòmica del nostre país. I mentre el sector productiu pugui esmorteir els cops, ja que no pensen parar".

Marc Vidal enfonsa Yolanda Díaz després del seu pla per "pujar molt el salari mínim"

Les dades objectives hi són i des de l'arribada de Yolanda Díaz al Ministeri de Treball, Espanya ha perdut 51.000 empreses. La veritat és que el mínim ha augmentat prop d'un 50%, fins a un 46,8%, en només un lustre. "Cap altre país de l'OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic) ha incrementat així el salari mínim, no hi ha res comparable a les economies avançades del sistema solar", lamentava Vidal.

Carlos Herrera, presentador d'Herrera a COPE, també ha atiat el Gobierno, posant el focus que la productivitat ha baixat a Espanya de manera notable. Mentrestant, Marc Vidal assegurava que "el nostre país ha experimentat la caiguda més gran de l'OCDE amb una disminució del 3,8%. A aquesta desconnexió entre salari i productivitat, el Gobierno en diu conquesta social"; lliscava l'analista.

Així mateix, Vidal especificava que "no dic que no s'hagi de pujar el salari mínim. El que em refereixo és que si es decideix pujar-lo, no pot ser per decret. Pujar de manera tan ràpida la productivitat no pot sortir bé", denunciava a secció setmanal.

Vidal avisa de les conseqüències que ha tingut aquesta mesura a altres països

Finalment, Marc Vidal recordava que a altres països no ha funcionat aquesta pujada imparable del salari més baix. "A França, als anys 90, es va apujar el salari sense correspondre'l amb la productivitat i va estimular la desocupació com mai abans".

A més, anys enrere, als 70, "a Puerto Rico es va estendre el salari mínim federal, on la productivitat era molt més baixa que als Estats Units. Va resultar una pèrdua brutal de llocs de treball i un tancament important d'empreses".

➡️ Societat

Més notícies: