Muntatge de Pedro Sánchez al Congrés i una imatge de Marc Vidal
SOCIETAT

Marc Vidal desmaquilla les dades de l'atur de Pedro Sánchez i llança un avís seriós

L'analista econòmic alerta tothom del que realment passa a Espanya amb les dades de la desocupació, i rebaixa l'eufòria del Gobierno

L'analista econòmic Marc Vidal ha tornat a atacar amb duresa el president del Gobierno, Pedro Sánchez, a la seva secció d'Herrera a COPE , 'Sortida d'Emergència'. Especialment, ha estat contundent analitzant els darrers registres de l'atur i concretament una dada molt concreta. I no és cap altre que s'hagin creat "mig milió de llocs de treball el 2023".

Marc Vidal no està d'acord amb aquesta afirmació. “Cada vegada hi ha menys feina, es veuen les hores treballades i les 50.000 empreses que van tancar des que governa Pedro Sánchez. Però com que l'economia té els seus amortidors, els efectes triguen a veure's”, ha assegurat, carregant durament contra el president.

"Diuen que s'han creat 530.000 llocs de treball i que la Seguretat Social ha tancat l'any amb 20,7 milions. Però això no és així. La creació d'ocupació s'ha d'analitzar des de tres òptiques diferents", comença la secció l'analista econòmic.

I és que Marc Vidal no ha quedat callat davant d'unes dades que per a ell no són tal com s'han difós a l'opinió pública. Cal revisar la qualitat de l'ocupació que s'ha creat, fer una comparació amb la mateixa regla i analitzar la fugida de treballadors que hi ha hagut al nostre país.

Marc Vidal revela la veritable realitat de la desocupació a Espanya

A més, no ha dubtat a posar la lupa tot el que treu pit aquest govern, perquè sempre hi ha una lletra petita que cal tenir en compte. "No em deixa de sorprendre que l'atur oficial siguin 2,7 milions, però els aturats superin els 3,2 milions".

La polèmica dels fixos discontinus també ha estat exposada per l'analista de la cadena COPE, que afirma que "hi ha aturats demandants d'ocupació que es contemplen com a ocupats. O els fixos discontinus no ocupats, que van augmentar el desembre en 40.000. N'hi ha 1, 2 milions de persones que estan a l'atur gràcies al 'tinglado' que va muntar aquesta gent i ara no sumen com a aturats".

Per si no n'hi hagués prou, Vidal ha dit davant de Carlos Herrera que entre aquests afiliats que diu tenir el Gobierno, "hi ha 800.000 individus que es registren amb més d'un contracte. I només un 14% eren indefinits a temps complet".

Com no podia ser altrament, Vidal sap que les nombroses ajudes o subsidis que està oferint el Gobierno als ciutadans s'acabarà en algun moment. I els ha titllat de "barra lliure. El dia que s'acabin aquestes ajudes no hi haurà cap microones que millorin les estadístiques", ha dit de manera contundent.