Muntatge amb una paella i en un cercle cara del xef José Andrés

SOCIETAT

José Andrés no dona crèdit: l'ingredient que el xef mai no inclouria en una paella

José Andrés ha qüestionat així un famós cuiner internacional que ha preparat aquest plat tradicional afegint-hi un ingredient sorprenent

José Andrés és un xef espanyol que ha aconseguit ser un referent a tot el món. Des d'aquesta posició, no dubta sempre que pot realçar la gastronomia del nostre país. Promociona els productes d'aquesta i també desvela com es preparen els plats més típics d'aquesta.

Per aquest motiu, José Andrés s'ha quedat perplex i s'ha emportat les mans al capdavant amb el que ha passat. I és que un altre famós cuiner, Gordon Ramsay, ha mostrat com es fa una paella i aquesta ha afegit un ingredient sorprenent. Per això l'espanyol ha reaccionat i l'ha reprovat públicament.

José Andrés reacciona davant la recepta més singular

José Andrés està al dia de tot el que passa al sector de la gastronomia i segueix en xarxes molts dels seus col·legues. Així és com ha topat amb el fet que el xef britànic Gordon Ramsay, que actualment compta amb set estrelles Michelin, ha sorprès tothom amb un plat espanyol. Sí, s'ha animat a ensenyar a YouTube a preparar una paella.

En concret, n'ha elaborat utilitzant pollastre, gambes, cloïsses i calamars. Tot i que l'ingredient que més ha cridat l'atenció és que també hi ha afegit xoriço, sense oblidar que també hi ha incorporat xilis.

How To Make Paella | Gordon Ramsay

La polèmica ha sorgit després que Ramsay qualifiqués aquest arròs de "paella" i ha rebut moltes crítiques al nostre país. I també del mateix José Andrés, que ha parlat sobre això a TikTok. En efecte, en una conversa amb la seva filla, s'ha posat les mans al cap en veure que aquell ha usat aquest embotit: “Ai, Déu meu!”.

És més, juntament amb aquest vídeo, on apareix escandalitzat pel que ha passat, ha escrit un missatge clar. Ha dit: “Estic totalment a favor que més gent cuini paella, però, per favor, res de xoriço!”.

Els ingredients imprescindibles de José Andrés per a aquest plat tan espanyol

José Andrés estima la gastronomia espanyola, especialment plats com llenties o cigrons amb espinacs. I l'apassiona la paella, tant és així que fa un temps va col·laborar amb Pablo Vidal, de la Universitat Catòlica de València, en una investigació sobre aquesta recepta. Gràcies a això van descobrir els nou ingredients fonamentals que ha de tenir, després d'entrevistar cuiners i ciutadans a peu de carrer.

Exactament, com el xef ha revelat a la seva web i xarxes, aquest plat s'ha de preparar amb arròs, aigua, oli d'oliva, sal, tomàquet i pollastre. Als que s'uneixen també ferradura, safrà i garrofó.

Ja ho veus, ni xoriço, ni xilis, ni res que se li sembli. Aquest tradicional plat valencià té els ingredients que hem indicat, ni un de més ni un de menys. Ho diuen els estudiosos i experts en el tema, com José Andrés.