Un home maneja papers en una taula i el logo de l'Agència Tributària
SOCIETAT

Els ciutadans a qui Hisenda ha demanat que no presentin la Renda, de moment

Hisenda ha enviat un missatge urgent a milers de persones, que hauran d'esperar uns quants dies a presentar la Renda

La Campanya de la Renda 2023-2024 segueix el seu curs, després de començar el 3 d'abril passat. Els contribuents encara tenen temps per presentar els seus ingressos de l'any passat davant l'Agència Tributària.

Molts ja han saldat els comptes amb el fisc, però n'hi ha d'altres que la mateixa Hisenda els ha demanat una cosa urgent. I és que encara no presentin aquests resultats mitjançant una de les tres vies disponibles per fer-ho.

Per fer la declaració, cal exposar els ingressos que s'han obtingut l'any 2023. A més d'altres guanys que s'hagin percebut de manera indirecta com els relacionats amb inversions, herències o capital immobiliari.

L'Agència Tributària demana a alguns ciutadans que encara no presentin la Renda

Tot i que Hisenda sol advertir els contribuents que no deixin per als últims dies la presentació de la declaració, en alguns casos prefereixen que esperin a fer-ho.

Noia preocupada mirant el mòbil i l'oficina de l'Agència Tributària darrere

El motiu no és cap altre que Hisenda ha tingut seriosos problemes per incloure certes dades a la seva web. En cas que aquests contribuents, als quals ha avisat Hisenda, no segueixin el que s'ha indicat al voltant de la declaració, podrien apreciar certs errors. Parlem d'uns errors a l'esborrany de la Renda, que provocarien noves fallades a la liquidació de l'IRPF.

Hisenda sol·licita als mutualistes que presentin al juny la seva declaració

Els ciutadans que han rebut aquest avís són generalment mutualistes, que estan inclosos a les mutualitats substitutòries. Estem parlant d'una antiga mutualitat nacional d'ensenyament.

Gràcies a aquest model, cotitzaven mutualitats d'importants companyies i professors a Espanya. Per exemple, una de les mútues esmentades podria ser Telefónica, deixa clar l'Associació Espanyola de Gestors Tributaris (Gestha).

La recomanació d'aquesta associació és que no facin la declaració de la Renda fins al mes de juny, darrer mes disponible per presentar la declaració.

Amb aquesta mesura, es desitja que Hisenda pugui solucionar aquest tràmit molest per evitar errors en aquests treballadors. Aquells que l'any passat han rebut algun tipus de prestació derivada d'una mutualitat de previsió social. Si ets un, no presentis la declaració fins al mes de juny, que està a punt de començar.

➡️ Societat

Més notícies: