Una oficina amb el logotip d'Hisenda, una dona amb gest de sorpresa i al cercle, uns bitllets d'euro
SOCIETAT

El motiu pel qual Hisenda segueix sense pagar la devolució de la Renda

Hisenda disposa d'un termini força ampli per fer totes les devolucions de la Campanya de la Renda 2023

Milions de contribuents ja han presentat la declaració de la Renda corresponent a l'any fiscal 2023. Ho porten fent des que es va obrir la Campanya de la Renda el passat 3 d'abril i encara podran rendir comptes al fisc fins dilluns que ve 1 de juliol.

La veritat és que hi ha ciutadans que ja l'han presentada i els ha sortit a tornar la declaració. Però encara no han rebut aquests diners que els ha de pagar l'Agència Tributària.

Hisenda Revela el motiu pel qual triga a abonar les devolucions de la Renda

Bé és cert que si, en general, les devolucions solen fer-se en pocs dies, Hisenda té legalment el termini màxim de sis mesos per emprendre aquest pagament als beneficiaris. El cas és que hi ha certes situacions per les quals es retarden aquests pagaments, encara que no es poden allargar més del pròxim 30 de desembre.

Imatge de fons d'una oficina d'Hisenda, amb el logotip, al costat d'una altra imatge d'un home parlant per telèfon mentre fa servir un ordinador

El contribuent nerviós perquè no li hagin tornat aquests diners, ha de saber que l'esborrany de la declaració es triga a processar un temps. I el termini de devolució d'un contribuent a un altre canvia per algun d'aquests motius.

  • Càrrega de treball de l'Agència Tributària
  • Complexitat de la declaració
  • Possibles verificacions extres que cal emprendre

Això sí, hi ha persones que esperen aquesta devolució que no tenen problemes per rebre-la. Sobretot, si han presentat la declaració amb les mateixes dades registrades a l'esborrany que els ha ofert Hisenda.

Quan una declaració és complexa, Hisenda es retarda més a la devolució

Tot canvia quan es tracta de declaracions d'autònoms o aquells contribuents amb guanys patrimonials. Per exemple, si hi ha hagut venda d'actius financers o immobiliaris. Aquestes operacions fan que Hisenda hagi de mirar amb lupa aquests moviments dels contribuents.

Això sí, si ets un dels que segueix esperant aquesta devolució i et trobes que a finals d'any encara no te l'han feta, atent. Has de saber que Hisenda t'haurà de pagar uns interessos de demora, sumats a l'import a tornar quan et faci aquest abonament.

No cal sol·licitar cap mena de reclamació, ja que Hisenda inclourà en aquesta devolució la part dels interessos de demora esmentats que et pertanyen.

➡️ Societat

Més notícies: