La recepta de cheesecake saludable i ràpida que més m'agrada com a nutricionista
Hi ha moltíssima gent a qui li encanta el pastís de formatge i, sempre que poden, la demanen per postres o la fan a casa
Em trobo freqüentment a la meva consulta de nutricionista, gent que és molt de dolç, que sempre té com una necessitat de menjar-lo, sobretot després de dinar o a la tarda. Si bé és cert que hauríem d'analitzar per què ve aquesta sensació d'antull, no cal que eliminem els dolços del tot.
Ara bé, hi ha dolços i dolços. No és el mateix el sucre d'un Donut que d'una fruita. Ni el d'un Bollycao en comparació amb un dàtil. Cal entendre el context de cada persona per saber en quins moments ens anirà bé consumir depèn de quin dolç.
Per exemple, a un ciclista, enmig d'una sortida de 8 hores, el Donut no li farà ni pessigolles. Però a tu assegut al sofà veient la tele… doncs que vols que et digui.
En aquest context, com a nutricionista, el que intento és brindar als meus pacients receptes de dolços saludables. La majoria sí que els podem consumir diàriament, però d'altres són igualment de consum ocasional.
Vegem doncs aquesta recepta de cheesecake individual, que no necessita ni forn ni més de 3 minuts per fer-la.
Ingredients per a la recepta de cheesecake
Ingredients per al cheesecake
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Ou | 1 unitat |
Formatge crema | 2 cullerades |
Llevat | 1 culleradeta |
Dàtils | 1-2 unitats |
Farina de civada | 1 cullerada sopera |
Deixeu-me fer l'incís que, com veieu, aquesta recepta porta com endolcint els dàtils. És cert que el sucre que contenen és millor que el sucre blanc, però no deixa de ser sucre, a més de molt calòric. Aleshores, hem d'evitar aquest dolç? Doncs no té per què.
Per exemple, pot ser una opció boníssima com a pre-entrenament, ja que té el carbohidrat complex en forma de civada i el carbohidrat simple en forma de dàtil. A més, no oblidem la seva aportació proteica tan bona gràcies a l'ou.
Preparació del cheesecake saludable
- Poseu tots els ingredients en un bol o en una tassa ampla. Els dàtils talla'ls a trossets prèviament.
- Barregeu-los bé amb l'ajuda d'una forquilla fins que quedi una barreja homogènia.
- Posa'l al microones durant 1 o 2 minuts, depenent de la potència. Us aconsello que primer ho poseu 1 minut i comproveu la seva consistència.
- Gaudiu!
I per als més llaminers, podeu afegir-hi xocolata negra desfeta o trossets de fruita.
Més notícies: