Muntatge d'un policia subjectant una creïlla i un cotxe de la Policia Nacional
SOCIETAT

L'estafa de la patata que preocupa a la Policia Nacional: 'Reporta i denuncia'

La Policia Nacional denuncia a TikTok una estafa creixent relacionada amb la compra d'articles per internet

La Policia Nacional ha llançat un contundent missatge d'alerta , com sol fer en alguna de les xarxes socials de forma freqüent. Un advertiment important perquè tots els ciutadans vagin amb compte amb una creixent estafa que porta el nom d''estafa de la patata'.

I és que aquest aliment conegut per tothom és el protagonista absolut d'una versió de frau que ha denunciat la policia. Ho ha fet a través de la xarxa social TikTok . Així doncs, un dels agents del Cos apareix en un vídeo agafant una patata i es pregunta el següent:

"Quina cara se't quedaria si compres un telèfon mòbil d'última generació per internet i t'arriba això a casa? Doncs sí, això ha passat", adverteix tots els seus seguidors.

Imatge d'un agent de la Policia Nacional amb una patata a la mà

La Policia Nacional adverteix a tots de l'estafa de la patata: que no t'enganyin

L'agent es pregunta igualment "què pots fer per evitar que t'estafin en una plataforma de segona mà". A continuació, aquest et dona els millors consells perquè no caiguis al parany.

En primer lloc, ens aconsella que "revisem les valoracions del venedor". I que sospitem d'"aquells preus que siguin massa atractius, perquè solen ser una estafa", explica el policia esmentat.

A més, al vídeo de TikTok, que ja suma més de 260.000 visualitzacions i supera els 9.000 likes, aquest agent diu una cosa que no hem de passar per alt. Es tracta que "desconfiem dels venedors que volen que continuïs la negociació fora de la plataforma oficial", avisa.

Els consells de la policia perquè no siguem víctimes de l''estafa de la patata'

I sobretot, ens recomana de manera ferma que els “pagaments sempre els fem per mitjans segurs i protegits”. Per si no n'hi hagués prou, també ens dóna un consell molt valuós en cas que hàgim picat i ens hagin estafat.

"Si has estat víctima d'una estafa, torna-ho a la plataforma i denuncia a la policia", sentencia l'agent. Aquest és conscient de la vàlua d'aquest tipus de vídeos que cada poc temps publica el Cos a les xarxes socials.

➡️ Societat

Més notícies: