Imatge de fons d'un caixer del banc Santander al carrer i una altra imatge a primer pla d'Ana Botín
SOCIETAT

El revés que acaba de patir el Banco Santander i disgustarà molt Ana Botín

El Banco Santander és considerat pels consumidors com una de les pitjors empreses del passat any, 2023

El Banco Santander rebia les últimes hores un nou cop. La companyia que presideix Ana Botín va ser escollida com a La pitjor empresa de l'any 2023 per part dels consumidors. En concret es va emportar el 58,3% dels vots, superant la resta de nominats, entre els quals hi havia Yelmo Cines, Celside i Renfe.

Aquests guardons compten amb l'organització de Facua-Consumidors en Acció. I el que busquen amb això és "censurar els greus abusos que es produeixen al mercat i promoure pràctiques més responsables en les relacions entre les empreses".

El Banco Santander, empresa d'Ana Botín, era la tercera vegada que estava nominat a aquest premi (2015, 2020 i 2021). No obstant, fins ara no havia estat votat tant com per quedar al primer lloc.

El que sap molt de 'triomfs' en aquest àmbit és Movistar, que s'ha imposat com La pitjor empresa de l'any cinc vegades.

La major part de les companyies que s'inclouen en aquesta classificació compten amb un nombre elevat de reclamacions i denúncies per part de l'organització. En general, desenvolupen pràctiques abusives i no atenen els drets dels usuaris, expliquen. Sobretot s'enquadren en sectors com la banca, assegurances, lleure i transport.

Els motius que porten el Banco Santander a ser la pitjor companyia

El Banco Santander es va imposar en aquesta última edició per diferents raons, expliquen des de Facua. Es neguen a tornar els diners defraudats en cobrar les despeses de la formalització de les hipoteques ia reemborsar imports sostrets en casos d'estafes. També aprecien una absència de transparència a l'hora de contractar targetes revolving.

A això se li uneix, a més, que la d'Ana Botín és una de les companyies financeres que més força els consumidors a recórrer a la justícia ordinària.

Les empreses pitjors considerades pels usuaris

El Banco Santander es va imposar com la pitjor empresa del 2023. Anys anteriors el guardó va recaure a Endesa. Per la seva banda, el 2018, la victòria va ser per a Vodafone i el 2017 arribaria la primera distinció de Facua per a Endesa.

A la taula següent es detallen les empreses que han estat votades més vegades com la pitjor de l'any des que es van iniciar les votacions:

Empreses que han estat més vegades la pitjor de l'any des del 2009

CompanyiaNombre de vegades que ha estat 'Pitjor empresa'Anys
Endesa42021
2020
2019
2017
Movistar52016
2015
2011
2010
2009
Bankia22012
2013

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: