Un agent de Policia Nacional amb els braços creuats, i al cercle, diversos bitllets de 50 euros
SOCIETAT

La policia alerta del 'furt màgic': l'estafa que torna amb força a tot Espanya

El furt màgic torna a irrompre amb força al nostre país i per ara ja hi ha diversos negocis afectats

Un mètode d'estafa tan tradicional com el 'furt màgic' torna a estar de moda. Així ho adverteix la Policia Nacional després de detectar diversos casos en punts de Castella i Lleó. El muntant de l'engany no és especialment elevat i el modus operandi dels delinqüents els porta a operar per diferents parts del país.

Els que fan aquest tipus d'accions solen ser bandes especialitzades i amb mobilitat geogràfica. Es mouen per tot Espanya per no ser descoberts. Recentment es coneixia la detenció d'una parella per la posada en pràctica d'aquest sistema en un local de la localitat salmantina de Béjar.

El 'furt màgic' consisteix bàsicament a confondre el treballador d'un negoci. A l'hora de comprar un producte de valor escàs, mai superior a 10 euros, li fan entrega d'un bitllet de 100 o 200 euros per pagar-lo.

A partir d'aquí és quan engeguen la seva destresa. Rebran el canvi corresponent, encara que se les enginyen per amagar algun dels bitllets que reben de la caixa sense ser detectats. A continuació mostren la seva insatisfacció amb l'adquirit i sol·liciten la devolució del bitllet que havien lliurat.

Generen una situació una mica incòmoda, fins al punt de fer dubtar el treballador sobre si havia lliurat bé o no les voltes. Però també faran servir un ganxo per aconseguir el seu propòsit. El responsable de reclamar el canvi compta al local amb una persona que donarà la raó a l'estafador.

Això confondrà encara una mica més l'empleat, que no quedarà més remei que cedir.

El 'furt màgic' és una estafa de petites quantitats

Al 'furt màgic', les quantitats que s'estafen no són precisament gaire altes. El que realment reporta beneficis als estafadors és la permanent reiteració de la seva comissió. A més, en tractar-se d'imports reduïts es garanteixen unes condemnes molt reduïdes en cas que fossin identificats.

Els responsables d'aquesta estafa solen ser bandes que es mouen per tota la geografia. D'aquesta manera resultarà més complicat que els interceptin.

La policia aconsella als responsables dels negocis prestar més atenció a l'hora dels cobraments. Entre altres coses caldria sospitar d'aquells que facin pagaments amb bitllets de gran valor per a articles de petita quantia. Sobretot si són clients poc habituals.

A més, quan es faci la devolució del canvi, el més convenient seria fer-ho de forma pausada i comentada amb el comprador. Així no tindrà la possibilitat de reclamar res.

➡️ Societat

Més notícies: