Muntatge fotogràfic entre un conjunt de persones celebrant un premi de loteria i una persona trista
SOCIETAT

Alerta de la policia per una estafa en auge sobre la Loteria de Nadal: piquen molts

Tot i que és un mètode conegut, cada cop es detecten més casos d'aquesta estafa que afecta el Sorteig de Nadal

Els Mossos d'Esquadra han llançat una alerta sobre una nova estafa relacionada amb la Loteria de Nadal. Aquest tipus de frau, conegut com l'estafa de la butlleta premiada o 'estafa del tocomocho', està causant preocupació entre les autoritats i els ciutadans.

Els agents catalans han detectat un augment en els casos d'estafa de la butlleta premiada i han decidit alertar la població per evitar que més persones caiguin a la trampa.

Màxima preocupació dels Mossos per l'estafa de la butlleta premiada

L'estafa de la butlleta premiada o 'estafa del tocomocho' és un engany clàssic que s'ha adaptat als temps moderns. Amb tot, el modus operandi és el següent:

  • La trobada: Els estafadors s'acosten a la víctima al carrer o a llocs públics. Solen ser persones grans o individus que semblen fiables.
  • La història: Els estafadors expliquen una història convincent. Diuen que tenen una butlleta de la Loteria de Nadal premiada, però que no la poden cobrar per alguna raó. Pot ser que no tinguin els documents necessaris o que siguin estrangers i no entenguin el procés.
Muntatge amb una imatge de fons de persones amb dècims de Nadal i una altra imatge d'un home trist
  • L'oferta: Ofereixen vendre la butlleta premiada a la víctima per una quantitat de diners menor al premi. L'oferta sembla irresistible, ja que la víctima creu que està obtenint un gran benefici.
  • L'engany: Una vegada que la víctima lliura els diners, els estafadors desapareixen. Quan la víctima intenta cobrar la butlleta, descobreix que és falsa o que no està premiada.

Com evitar caure en aquesta estafa que afecta la Loteria de Nadal

Per evitar ser víctima d'aquesta estafa, els Mossos recomanen seguir aquests consells, com ara desconfiar de les ofertes massa bones per ser veritat: Si algú t'ofereix una butlleta premiada per menys del seu valor, és molt probable que sigui una estafa.

  • No compris butlletes de loteria a desconeguts: Adquireix les teves butlletes només en punts de venda autoritzats.
  • Verifica l'autenticitat de la butlleta: Si tens dubtes sobre una butlleta, pots verificar la seva autenticitat a la pàgina oficial de la Loteria de Nadal.
  • Denuncia qualsevol intent d'estafa: Si algú intenta vendre't una butlleta premiada, informa les autoritats immediatament.

La Loteria de Nadal és una tradició que porta alegria a moltes persones, però també pot ser una oportunitat per als estafadors. Per això, segueix els consells de les autoritats i estigues alerta. Recorda, la millor manera de gaudir de la Loteria de Nadal és comprar les teves butlletes en llocs autoritzats i desconfiar de les ofertes sospitoses.

➡️ Societat

Més notícies: