Fotomuntatge amb un fons d'un supermercat Bonpreu i un home enfadat
SOCIETAT

Un client de Bonpreu esclata per un dels seus productes: ‘No ho especifica’

Bonpreu es troba en el punt de mira de molts dels seus clients per la procedència dels seus aliments

La polèmica generada per l'origen dels productes de les cadenes catalanes de supermercats va en augment. Durant les darreres setmanes, s'han viralitzat una gran quantitat de queixes a través de les xarxes socials per aquest motiu. El grup Bonpreu, conegut per promoure el consum d'aliments de proximitat, està sent dels més afectats.

Precisament, molts dels seus clients recorren als seus establiments per trobar aquests productes locals, que són sinònim de qualitat. Ara, Bonpreu ha tornat a ser qüestionat per un usuari a causa de la manca d'informació en l'etiquetatge d'un producte de la seva marca banca. Es tracta de les olives farcides d'anxova, on no s'indica la procedència dels seus ingredients a l'envàs.

Les olives farcides d'anxova de Bonpreu

L'usuari d'X —abans Twitter— @jorditgn40 ha esmentat l'empresa en una publicació per conèixer l'origen dels ingredients d'aquest producte. “M'agradaria saber d'on són les olives i les anxoves”. Seguidament, ha afegit que “enlloc ho especifica”.

A la imatge que comparteix amb el post es pot apreciar un pot d'aquest producte. L'autor, que assegura que és un client assidu de Bonpreu, ha afegit que “si són bones, jo les compro”. “Però m'agradaria saber d'on venen tots els productes de marca blanca”, ha dit.

Els clients de Bonpreu esclaten

La piulada apel·lant a Bonpreu s'ha tornat viral en aquesta xarxa social i ha obtingut diverses respostes d'altres usuaris. Alguns han coincidit en el fet que provenen del Marroc.

“Han de ser del Marroc com tot el que venen i després van de catalans, i no estan fent res pels nostres pagesos”, ha lamentat un internauta. En relació amb això, una usuària ha comentat que les seves mongetes i altres fruites i hortalisses que venen provenen del Marroc.

De fet, molts dels clients recorren a Bonpreu pel fet d'oferir una gran varietat d'opcions locals. La compra d'aquests productes de proximitat garanteix uns estàndards de qualitat oposats als de fora, que no es regeixen sota les mateixes normatives.

Altres han assegurat que no provenen del territori català i l'animen a comprar-les en una botiga on assegurin la seva procedència local. “No serà peix blau de Tarragona l'anxova” o “Vostè viu al Camp de Tarragona. Per què compra aquestes porqueries de fora i no arbequines de la cooperativa agrícola més propera?”, són algunes de les respostes.

Algun ha indicat de manera errònia que procedeixen “d'una empresa d'Alacant”. Si bé és cert que s'envasen en aquesta localitat, no se sap si el producte prové d'allà.

Bonpreu ha donat resposta

Bonpreu no ha trigat a proporcionar una resposta via X. “T'informem que les olives són d'origen espanyol i les anxoves són capturades a l'àrea FAO 27 (Biscaia) i l'àrea FAO 34 (oceà Atlàntic)”.

Captura de pantalla de Bonpreu a X

L'usuari s'ha mostrat satisfet amb aquesta resposta, assegurant que “si ho poséssiu al pot encara en vendríeu més, ja que estan molt bones”. Finalment, ha agraït la informació i ha celebrat que “així és un plaer!”.

Tot i això, altres usuaris han insistit en el fet que l'àrea FAO 34 abasta una zona molt extensa. “FAO 34 és una zona molt àmplia, podeu concretar igual que ho feu amb la FAO 27 dient que és Biscaia?”, ha preguntat una. Alguns assenyalen que es tracta de la “costa marroquina, Mauritània i Senegal, ni regalades les vull” o “davant d'Àfrica, anxoves del Marroc”.

➡️ Societat

Més notícies: