Muntatge d'una fruiteria i monedes

SOCIETAT

El Banc d'Espanya llança un avís als que paguen amb monedes la compra

Si vols pagar en un comerç o realitzar algun ingrés al banc, hi ha un límit de monedes per a poder fer-ho

Tot i que el pagament en efectiu encara es resisteix a extingir-se, sobretot gràcies a les persones grans, has d'estar molt atent als canvis que tenen lloc darrerament. I és que ens podem trobar alguns problemes quan volem pagar amb moltes monedes.

Segur que alguna vegada al teu moneder t'has trobat un gran nombre de monedes, moltes de cèntims, i vols desfer-te'n per anar més lleuger de pes. A la seva pàgina web, el Banc d'Espanya ens ha aclarit que si volem fer-ne ús per a petits pagaments als comerços on comprem, hi ha un límit per fer-ho.

Tot i això, el comerciant es pot plantar, i és que el Banc d'Espanya explica que els establiments no estan obligats a acceptar més de 50 monedes en un pagament. L'única excepció a la norma és quan parlem d'una caixa pública. És a dir, "una finestreta que depengui d'un ens o òrgan del sector públic", aclareixen a la seva pàgina web.

Avís del Banc d'Espanya: no pots pagar o ingressar més de 50 monedes

Cal assenyalar que aquest límit de 50 monedes és la norma la majoria de les vegades aplicada a l'operativa rutinària dels bancs. Perquè recontar grans sumes a l'hora de fer pagaments o ingressos pot fer que l'atenció als altres clients es vegi notablement perjudicada.

Si l'entitat bancària dona llum verda a ingressar un alt nombre de monedes, t'ha de donar un resguard on vingui la quantitat lliurada en qüestió. Si no feu recompte de forma instantània, al resguard s'haurà d'aclarir que l'abonament al vostre compte ve condicionat a un recompte posterior per si hi hagués algun problema. A més, també haurà de posar clarament el termini perquè sigui efectiu.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els bancs poden pactar el cobrament d'una comissió

Per si no ho sabies, els treballadors de l'hostaleria i el comerç que reben pagaments en monedes disposen de serveis especials de caixa. I és que els bancs acostumen a ajudar-los a retallar i empaquetar el lliurament de les monedes per fer el corresponent ingrés. A més, també han de dur a terme la revisió i el lliurament de reintegraments en efectiu en monedes.

Alhora, se solen emprar empreses subcontractades per a aquest tipus de serveis, però compten amb una responsabilitat en els problemes que vagin apareixent. I han de respondre davant del client després del que s'ha acordat prèviament.

Les entitats podrien acordar cobrar una comissió de recompte per aquesta acceptació i manipulació d'una gran quantitat de monedes. Parlem d'un pagament d'una comissió que estaria relacionat amb l'acord de bones pràctiques. Això sí, en tots els casos l'entitat hauria d'informar del cobrament d'aquesta comissió i de quina quantia es tracta.