Imatge de l'administració Doña Manolita a Madrid a 14 de novembre de 2022
SOCIETAT

Surt a la llum l'estrany lloc on més Loteria de Nadal compren els espanyols

Hi ha una comunitat autònoma que destaca per sobre de la resta en despesa per habitant a la Loteria de Nadal

La Loteria de Nadal és un sorteig molt esperat a Espanya cada any. La veritat és que milions de persones compren els dècims de la Loteria de Nadal amb la il·lusió de guanyar la famosa 'Grossa'. Però, mai t'has preguntat quina és la comunitat autònoma que gasta més diners per habitant a la Loteria de Nadal? La resposta et pot sorprendre.

Segons les últimes dades, Castella i Lleó és la comunitat autònoma on es gasten més diners per habitant a la Loteria de Nadal.

Castella i Lleó, la comunitat que més gasta per habitant a la Loteria de Nadal

Els castellanolleonesos inverteixen una mitjana de 109,6 euros per persona en dècims de la Loteria de Nadal. Aquesta dada és sorprenent, ja que supera amb escreix la mitjana nacional, que se situa al voltant dels 60 euros per habitant.

Una dona saltant de joia celebrant que ha guanyat la loteria amb cava

Per què Castella i Lleó lidera aquest rànquing? Una de les raons podria ser la forta tradició i l'arrelament cultural que té la loteria de Nadal en aquesta regió. A més, moltes persones d'altres comunitats compren aquests dècims de la Loteria de Nadal a Castella i Lleó, atretes per la fama d'algunes administracions de loteria que han repartit grans premis al passat.

Altres comunitats autònomes amb alta despesa a la Loteria de Nadal

Encara que Castella i Lleó encapçala la llista, no és l'única comunitat autònoma on es gasta molt a la Loteria de Nadal. Altres regions també destaquen per la seva elevada despesa per càpita. Entre elles es troben:

  • Astúries: Els asturians gasten una mitjana de 96 euros per habitant a la Loteria de Nadal.
  • La Rioja: En aquesta comunitat, la despesa mitjana per persona és de 95 euros per habitant de la Loteria de Nadal.
  • Aragó: Els aragonesos inverteixen al voltant de 90 euros per habitant en dècims de la Loteria de Nadal.

Aquestes xifres reflecteixen la importància que aquesta loteria té en aquestes regions i com s'ha convertit en una tradició que molts no volen perdre's.

Les comunitats que més Loteria de Nadal venen

Si bé Castella i Lleó és la comunitat que més gasta per habitant, no és necessàriament la que ven més en termes absoluts. Les comunitats autònomes que més venen en total són:

  • Madrid: La capital d'Espanya és la regió que ven més dècims, amb una xifra que supera els 500 milions d'euros.
  • Catalunya: Els catalans també són grans compradors de Loteria de Nadal, amb vendes que ronden els 400 milions d'euros.
  • Andalusia: En aquesta comunitat, les vendes de dècims arriben als 350 milions d'euros.

Aquestes xifres mostren que, encara que la despesa per habitant pot ser menor en aquestes comunitats, el volum total de vendes és molt alt a causa de la seva població més gran.

➡️ Societat

Més notícies: