Quatre homes observant i tocant la ferida al costat d'un altre home en una pintura amb fons fosc.
SOCIETAT

Santoral d'avui, dimecres 3 de juliol de 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimecres, 3 de juliol de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un dels dotze apòstols de Jesús

Aquest dimecres, el Santoral de l'Església Catòlica té un record especial per a un sant que va evangelitzar Síria i després la ciutat d'Edessa. Des d'allà es va traslladar per fundar la primera comunitat cristiana de Babilònia, a Mesopotàmia.

Qui va ser Sant Tomàs apòstol, el Sant més important de dimecres, 3 de juliol?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Tomàs apòstol que va néixer a Galilea al segle l. El seu nom apareix tres vegades al llarg de l'Evangeli de Sant Joan.

La primera durant la narració de la mort de Llàtzer. Els deixebles, en contra de la decisió de Jesús, es van oposar a tornar a Judea. Tomàs va prendre la paraula i va sentenciar: "Anem també nosaltres, perquè morim per ell".

La segona durant l'Últim Sopar quan Crist assegura als seus deixebles que coneixen el camí al lloc on aniran. Tomàs, sense saber-ho, va dir: "Senyor, no sabem on vas; com, doncs, podem saber el camí?". Jesús llavors va contestar que només a través seu coneixeran el Pare, que ell és el camí, la veritat i la vida.

L'última aparició del sant es va produir a la resurrecció de Crist, un fet que Tomàs es va negar a admetre. "Si no veig a les mans el senyal dels claus i fico el meu dit al lloc dels claus, i fico la meva mà al seu costat, no creuré". Diversos dies després, va tocar amb les pròpies mans les ferides de Jesús, qui li va recriminar la seva incredulitat.

Tomàs és un nom d'origen arameu que significa 'bessó'. A Espanya, aquest dia uns 61.593 homes celebren el seu sant gràcies a Sant Tomàs apòstol.

Sant Anatoli de Constantinoble

Sant Anatoli de Constantinoble va ser un bisbe turc que va viure al segle V. Va destacar per la seva gran erudició i fermesa, a més de per lluitar incansablement per la doctrina cristiana. Com a Patriarca de Constantinoble, es va enfrontar a múltiples desafiaments, però sempre va mantenir la seva fortalesa defensant amb convicció l'ortodòxia.

Pintura d´un home amb aurèola i barba llarga.

Beata Maria Anna Mogàs Fontcuberta

La beata Maria Anna Mogàs Fontcuberta va ser una religiosa fundadora de l'Institut Franciscà de Germanes Missioneres de la Mare del Diví Pastor. Una entitat la missió de la qual era l'educació de les nenes i la cura de pobres i malalts.

Pintura d'una monja amb hàbit negre i blanc sostenint un crucifix a les mans.

Altres Sants: el Santoral complet de dimecres 3 de juliol

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Mucià de Mesia
  • Santa Mustiola de Chiusi
  • Sant Raimon Gayrard
  • Sant Memnón de Bizia
  • Sant Heliodor d'Altí
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: