Un matrimoni de gent gran revisa un paper, i en el cercle, el logotip d'Hisenda

SOCIETAT

Revisa bé la teva bústia: la carta d'Hisenda que espantarà molta gent aquests dies

Hisenda envia un avís a alguns contribuents que ja han presentat la Declaració de la Renda en les últimes setmanes


Hisenda ha enviat un avís seriós a alguns contribuents en els darrers dies. L'organisme està enviant cartes a aquells que poden tenir errors o alguna mena d'irregularitat a la seva Declaració de la Renda un cop presentada. Sigui un error o omissió de dades.

Així, des de l'Agència Tributària s'emplaça el ciutadà a rectificar aquestes incidències. En cas contrari, si es du a terme una possible comprovació per part del fisc, sempre existeix la possibilitat d'imposar una sanció.

Així ho va confirmar el Ministeri d'Hisenda a través d'un comunicat. En total, s'han remès 80.000 notificacions, però també caldrà afegir els avisos a Renta Web i a la seva aplicació. En definitiva, això vol dir que la xifra seria molt més gran.

És el contribuent qui ha de valorar si cal fer una declaració complementària

A partir de llavors, l'última paraula la tindrà el contribuent, que ha de valorar si cal aportar o no una declaració complementària. Expliquen que, si entén que "la seva declaració era correcta, lògicament no l'ha de modificar". Ara bé, en cas que estimi que "va cometre algun tipus d'error o omissió", se li dona la possibilitat de corregir-la.

Avisen que d'aquesta manera s'evitarà "una eventual comprovació posterior" d'Hisenda. En alguns casos se li podrien sumar la "generació d'interessos i la imposició d'eventuals sancions". Tot un avís per part de l'Agència Tributària, sobretot per a aquells que acostumen a acceptar l'esborrany sense revisar-lo bé.

Un home s'emporta la mà al capdavant, amb una oficina d'Hisenda al fons, i al cercle, una declaració de la renda

Són moltes les persones que actuen així i que possiblement no afegeixin informació valuosa per a Hisenda. Ara, tenen la possibilitat d'esmenar aquells errors detectats per l'organisme.

Hisenda facilita els tràmits per fer correccions

Hisenda recorda que, aquest exercici, han intentat facilitar la tasca als contribuents. Sobretot a l'hora de realitzar una rectificació a la declaració o en presentar-ne una de complementària. A Renda Web podreu canviar els imports que corresponguin, marcar la declaració a modificar i el sistema efectuarà automàticament la resta d'accions.

Val a dir que, quan el ciutadà hagi rebut la notificació amb les possibles incidències, el mateix sistema oferirà la variació amb les dades ja incloses. Després de dos mesos des que s'obrís el termini per presentar la declaració, Hisenda ha tornat 6.103 milions a 8,68 milions de persones.

En total s'havien fet 15,2 milions. Ara queda el tram final de la Campanya, on repuntaran les gestions a causa de l'atenció presencial a les oficines de l'Agència Tributària.

➡️ Societat

Més notícies: