Muntatge d'una signatura de divorci i el logotip de l'Agència Tributària

SOCIETAT

Hisenda es posa seriosa i llança un avís als separats i divorciats de tot Espanya

Hisenda exposa que 400.000 contribuents obliden beneficiar-se de reduccions fiscals a la seva declaració de la Renda


L'Agència Tributària ha llançat en les últimes hores un missatge important a milers de contribuents. I és que gran part d'ells s'obliden d'incloure algunes reduccions a la seva Declaració de la Renda. Recordem que la campanya s'acaba el pròxim 1 de juliol, així que cal afanyar-se.

Enguany, el sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) estima que hi ha uns 400.000 contribuents oblidadissos. Es tracta d'aquells que no s'adonen que, estant divorciats o separats, poden accedir a certs beneficis fiscals a la Renda.

El Gestha aconsella en aquest sentit a tots aquests contribuents que modifiquin l'esborrany de la Renda. És a dir, encara són a temps d'obtenir aquests avantatges fiscals, que poden traduir-se en un bon estalvi.

Hisenda calcula que 400.000 contribuents s'obliden d'incloure reduccions a la Renda

Les dades que ha posat sobre la taula del sindicat són molt significatives. Un 33% de les persones separades o divorciades que paguen pensions compensatòries als seus cònjuges, no afegeixen aquesta reducció de la base imposable. Estem parlant de prop de 40.000 declarants, concretament 39.374.

Imatge de fons d'una oficina d'Hisenda, amb el logotip, al costat d'una altra imatge d'un home parlant per telèfon mentre fa servir un ordinador

La xifra puja fins als 317.579 en el cas dels declarants que no tenen coneixement del dret a reduir la progressivitat de les rendes. Parlem de les quantitats pagades per les anualitats en alimentació per als seus fills, després d'una sentència judicial.

El missatge d'Hisenda que no poden deixar passar els separats o divorciats

L'Agència Tributària recorda que "les pensions compensatòries en pro del cònjuge, després d'aquesta resolució judicial de divorci o separació o bé en el conveni regulador, redueix la base imposable de qui l'abona". És a dir, que els afectats poden estalviar-se un bon grapat d'impostos.

També es poden desgravar les "anualitats per aliments a favor de familiars que, en aquest cas, no siguin els fills". Hisenda aclareix que "mai no serà negativa" i, en cas que hi hagi romanent, baixa la base imposable de l'estalvi i tampoc serà negativa.

Una dada reveladora del Gestha és que, des del 2011 al 2022, a Espanya es van produir 1.115.514 separacions i divorcis. En el 57% d'aquests casos es va fixar el pagament de pensions alimentàries als fills. A més, en una desena part dels casos també es van fixar pensions compensatòries entre els cònjuges.

➡️ Societat

Més notícies: