Imatge de fons d'una persona rebent documents i una altra imatge d'unes mans amb bitllets de 50 euros.

SOCIETAT

El Banc d'Espanya assenyala les 2 coses que més els demanen els espanyols als bancs

A la llum els productes de caràcter financer pels quals es decanten més els espanyols, segons una enquesta del Banc d'Espanya

Els espanyols ho tenen clar pel que fa als productes que més els sedueixen per part dels bancs. El Banc d'Espanya ha tret a la llum en la darrera Enquesta de Competències Financeres quins són els productes financers que més adquirim.

Una enquesta que mostra el percentatge de persones que l'any 2021 havia signat algun producte financer els dos anys anteriors. I tot comparant-ho amb els resultats obtinguts a l'Enquesta de Competències Financeres de 2016.

Tot i que les targetes de crèdit i els préstecs personals s'emporten la palma, la forma d'estalvi que adquireixen amb més freqüència els espanyols són les següents. Parlem dels comptes d'estalvi, fons d'inversió i accions, amb un 7%.

El Banc d'Espanya revela el que més adquirim als bancs: targetes de crèdit i préstecs

Cal ressenyar que els comptes d'estalvis han baixat de l'11% al 7% en cinc anys. I han augmentat les accions, els fons d'inversió, les assegurances, les targetes de crèdit i els préstecs personals, segons ha revelat el Banc d'Espanya.

Percentatge d'individus que ha adquirit algun producte financer en els darrers dos anys (2021)

PRODUCTE% DE PERSONES
Targeta de crèdit17
Préstec personal16
Assegurança de vida11
Assegurança mèdica10
Compte d'estalvi7
Fons d'inversió7
Accions7
Criptomonedes5
Hipoteca5
Pla de pensions3
Renda fixa1

A l'estudi es poden ressenyar diverses dades destacades, com que el 9% de les persones amb educació inferior a Batxillerat ha signat algun producte d'estalvi. Arribant fins al 32% en aquells amb estudis superiors universitaris o similars.

Pel que fa a les hipoteques, un 16% de les persones sense Batxillerat ha signat alguna hipoteca o préstec en els dos últims anys. I arriba fins a un 23% en aquells que tenen educació universitària o similar.

De les llars amb una renda més gran de 47.000 €, el 41% dels enquestats ha comprat algun producte d'estalvi i un 26% alguna hipoteca o préstec personal. Si ens centrem a les llars amb una renda inferior a 15.000 € anuals, estan entre el 8% i el 13%.

Si ens fixem en l'edat, segons augmenta disminueix la signatura d'aquests productes. Passant d'un 23% per a aquelles persones entre 18 i 34 anys, fins a un 13% als més grans de 65.

Pel que fa al deute, arriba al percentatge màxim entre els individus de 35 a 44 anys (30%) i baixa amb l'edat, fins al 8% per als més grans de 65.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: