Imatge de fons d'una persona rebent documents i una altra imatge d'unes mans amb bitllets de 50 euros.
SOCIETAT

L'avís del Banc d'Espanya sobre els comptes bancaris el 2024

Abans d'obrir un compte bancari, les entitats tenen l'obligació de facilitar un text clau als clients a l'hora de signar

És habitual que quan vols obrir un compte bancari en una de les entitats que opera al nostre país, et puguis emportar una desagradable sorpresa. Una en forma de les comissions que van associades a aquest compte.

Per sort, per saber abans de signar cap document quines comissions hauríem de pagar, el Banc d'Espanya ha publicat un article al bloc. Un on ens aconsella què hem de fer per no portar-nos un bon ensurt i ens presenta l'anomenat Document Informatiu de Comissions d'un compte.

Abans de contractar un compte bancari o bé un altre producte bancari, és vital que prenguis nota de les característiques. Parlem de les comissions quan sol·liciteu una targeta de crèdit, feu una transferència, per manteniment de compte, de retirada d'efectiu en caixers, per descobert o per comptes inactius, entre d'altres.

Consell del Banc d'Espanya: compte amb les comissions en obrir un compte

Cada entitat financera té l'obligació de donar-te un text amb la informació precontractual, on es posa de manifest quines són les característiques del seu funcionament. Ens referim al document informatiu de comissions, que és molt senzill d'identificar, ja que sempre apareix amb el símbol d'una lupa enfocant una sèrie de monedes.

No és un text gens complicat i segons afirma el Banc d'Espanya al bloc, "s'inclouen les comissions a pagar pels serveis més habituals del compte. Totes les entitats utilitzen el mateix format i terminologia perquè el client bancari pugui comparar-les", exposen.

A més, també posen el focus que aquesta informació sobre les comissions ha d'estar a disposició dels consumidors a qualsevol oficina de l'entitat. I en un lloc visible per cridar l'atenció de la gent.

Per què és important conèixer el Document Informatiu de Comissions

Alhora, també s'ha de veure el millor possible a les pàgines web que tinguin a veure amb els comptes de pagament que ofereix cada entitat. Expliquen des del web del Santander que "les comissions són establertes de forma lliure per les entitats bancàries, només algunes estan delimitades per la normativa i les autoritats nacionals".

A més, a primers d'any el banc ens donarà un document on venen les comissions que s'hagin aplicat al nostre compte durant l'any previ. I així podrem conèixer quines han estat les despeses derivades.

Per si no n'hi hagués prou, des del bloc del Banc d'Espanya desvelen que compten amb un comparador de comissions en comptes de pagament. Així, cada persona pot saber quant costarà cadascun dels serveis que ofereixen les entitats bancàries. Aquest està generalment elaborat per tota la informació que envien les entitats bancàries al Banc d'Espanya.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: