Muntatge d'un datàfon i rodona amb bitllets d'euro

SOCIETAT

L'avís de l'OCU als que paguen amb targeta: molt de compte amb un detall

Molt de compte si pagues una compra a terminis, perquè pot comportar el pagament d'alts interessos, denuncia l'OCU

Segur que en alguna ocasió t'has plantejat fer una compra amb targeta i pagar-la a terminis. Una manera d'evitar que el nostre compte bancari es quedi tremolant, especialment quan es tracta d'una quantitat elevada.

Els comerços ens ofereixen diferents mètodes de pagament i, per exemple, un sistema PlazoX. És una alternativa que pot comportar els seus riscos, ja que podria suposar el pagament d'alts interessos, tal com revela l'OCU a la seva pàgina web.

Són moltes les empreses, ja sigui Paypal, Aplázame, Klarna, Sequra o Zinia, les que ens donen opcions de pagament a terminis a botigues en línia. Si ens fixem en els bancs més tradicionals, compten amb el seu propi sistema i no és altre que PlazoX.

Si pagues a terminis, l'OCU avisa de les conseqüències: interessos elevats

Amb aquest pagament a terminis, en molts casos “ens ofereixen dividir el pagament fins a quatre terminis, sense cap interès ni comissió”. El que és negatiu ve quan hi ha casos en què cal pagar interessos i comissions per ajornar aquests pagaments.

El funcionament és molt senzill i quan compres pots escollir entre aquests sistemes de pagament si el comerç els té disponible.

En cas de tractar-se de Paypal, Aplázame, Klarna, Sequra o Zinia, exposa l'OCU que si és la primera vegada que l'uses, t'has de registrar a l'empresa que el gestiona.

Aquesta farà el tràmit del pagament "segons l'opció que escullis i les quantitats es van carregant a la targeta, compte o abonant-se a través d'una transferència".

Molt de compte perquè poden arribar els interessos al 30% TAE

Si parlem de PlazoX, "no cal un registre previ, perquè aquest sistema es vincula amb la targeta de crèdit dels bancs". Alhora, estem parlant de l'únic sistema que es pot fer servir en botigues físiques escollint quan pagaràs l'opció d'ajornar el pagament.

Com indica l'OCU, encara que de vegades et deixen ajornar els pagaments en quatre ocasions i sense cap interès, altres tenen un cost força alt. Parlem d'Aplázame, amb un TAE del 17,95%, PlazoX, que pot arribar al 20% i Sequra, que podria assolir el 30% de TAE.

Interessos de les compres amb pagament a terminis

EMPRESAINTERESSOS (TAE)
Sequra30%
PlazoX20%
Aplázame17,95%

Has de saber que en alguns supòsits, els interessos que s'apliquen variaran, segons quin acord tingui cadascun dels comerços. Per això, has d'estar molt atent a com són les condicions de l'ajornament si al final et decantes pel pagament a terminis.

L'OCU recorda que utilitzar el crèdit revolving de la targeta, sol·licitar un microcrèdit o fer servir certs sistemes de finançament pot portar-te seriosos problemes. El que t'aconsellen és que el facis servir “de forma aïllada” i en pagar una quantitat elevada.