Muntatge amb una persona posant una pastilla de detergent a un rentaplats i un cercle amb el logo de l'OCU

SOCIETAT

L'OCU assenyala el millor detergent per a rentaplats: de marca blanca i barat

L'OCU ha analitzat aquest mercat per recomanar-nos quin és el millor producte pel nostre rentaplats

L'OCU ens vol facilitar l'elecció del millor detergent per al rentaplats. Perquè funcioni correctament, cal utilitzar el producte adequat que no deteriori l'aparell. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi per analitzar tots els existents al mercat.

Per això, l'OCU ha buscat al mercat pastilles per a rentaplats que destaquin per sobre de la resta. I és que aquesta elecció depèn que la vaixella surti del rentaplats com més ens agrada. Són molts els aspectes que cal tenir en compte en aquest producte.

Per això, l'elecció del producte per a rentaplats és molt important. L'OCU ho sap i gràcies al seu estudi podrem saber quin és el més recomanat. D'aquesta manera aconseguirem el millor resultat a cada rentada.

L'OCU escull el millor detergent per al rentaplats

L'OCU ha volgut fer la selecció explicant quin és el millor, tenint en compte diferents aspectes, com l'efectivitat o la sostenibilitat. I és que cadascuna té els seus pros i contres quan et poses a analitzar-les. A això se suma l'àmplia varietat que hi ha al mercat.

1. L'Arbre Vert Tot a 1

L'OCU ha volgut destacar aquestes pastilles per a rentaplats per la seva alta sostenibilitat. Per a totes aquelles persones que volen que els productes tinguin un compromís amb el medi ambient, aquest és adequat. Però també destaca pel seu èxit a l'hora de posar fi a la brutícia.

Un altre aspecte favorable que assenyala l'OCU és la seva bona capacitat d'assecatge, cosa que influeix en el resultat. No hi ha rastre de calç a la vaixella un cop s'ha acabat la rentada. Això ajuda a aconseguir resultats impecables, una cosa molt favorable.

D'altra banda, hi ha el preu que es podria considerar intermedi. Cada pastilla té un preu de 0,29 cèntims. També cal destacar que no té la mateixa presència al mercat que els altres de la llista.

Detergent de rentaplats L'obre vert
Detergent de rentaplats L'obre vert | OCU, Getty Images: Yurdakul

2. Pastilles rentavaixelles Somat Or

En aquest cas, l'OCU ha destacat aquest detergent per a rentaplats per la seva eficàcia per netejar les taques. Però també perquè té cura del bon estat de la nostra vaixella i la manté en bon estat durant més temps. La qualitat i el rendiment són els punts forts.

Però també hi ha una part negativa i aquesta no és altra que el seu preu elevat. En aquest cas, estem parlant de pastilles que tenen un preu de 0,36 cèntims per rentada. Tenint en compte el que ens trobem al mercat, disten molt de ser econòmiques.

Pastilles per a rentaplats Somat Or
Pastilles per a rentaplats Somat Or | Getty Images: Yurdakul, OCU

3. W5 Pastilles rentavaixelles Tot a 1

L'OCU ha destacat les pastilles de rentaplats W5 per la seva efectivitat a l'hora de treure la brutícia de la vaixella. Té una fórmula eficaç i concentrada que facilita l'eliminació de taques i restes d'aliments. A més, té un preu força econòmic costant 0,09 euros cada pastilla.

Es podria dir que és el millor considerat de tota la llista, ja que aquest és l'objectiu d'un rentaplats. A més, no és una gran marca, sinó que es tracta de la variant blanca de Lidl. Per això el seu preu és tan econòmic.

En aquest cas, l'OCU també adverteix que alguns dels ingredients poden no ser bons per al medi ambient. Aquest factor és una cosa que importa als clients que valoren la sostenibilitat d'un producte. Aquest seria el punt negatiu que s'ha vist a l'estudi.

Detergent per a rentaplats tot a 1 de W5 de Lidl
Les pastilles per a rentaplats de Lidl són les més ben valorades | OCU, Getty Images: Yurdakul