Imatge de fons d'una benzinera on es veuen diverses mànegues i una altra imatge d'un home posant benzina parlant pel mòbil alhora

SOCIETAT

Avís de la DGT: molt d'ull si et truquen quan ets a la benzinera

No atenguis trucades en una estació de servei o la DGT et multarà i et traurà diversos punts del carnet

Quan vas una gasolinera, has de prendre certes precaucions. I en una ha posat el focus la DGT les últimes hores. Versa sobre què estem obligats a fer amb el nostre telèfon mòbil mentre estem posant gasolina.

La DGT s'ha posat molt seriosa amb això i en cas que t'enxampin, poden sancionar-te amb una multa de fins a 200 €. I la sanció no queda aquí, perquè et trauran tres punts del carnet de conduir.

Alguns diuen que aquesta prohibició es basa que hi ha perill d'explosió per la benzina que s'emmagatzema als dipòsits d'una estació de servei. Podria passar que l'electricitat estàtica del telèfon mòbil pogués generar una espurna i, com a conseqüència, una deflagració.

Això sí, els tècnics opinen sobre aquesta teoria que és força difícil que es produeixi i especialment, el perill de parlar pel mòbil és la possibilitat d'una distracció que provoqui un accident. Així ho posa de manifest el conegut tiktoker Miguel Assal.

La multa que t'imposarà la DGT si parles per telèfon a una benzinera: 200 €

La normativa vigent deixa clar que tant la ràdio del cotxe, com els telèfons mòbils, hauran d'estar apagats en proveir a les benzineres. A més, cal deixar els llums apagats així com el motor, segons diu l'article 115 del Reial decret 1428/2003. En aquest cas, et poden sancionar amb 100 € i una altra sanció que et pots emportar és per fumar a les instal·lacions.

Per tant, vigila, perquè si no vols acabar amb una bona multa i tres punts menys al teu carnet no et posis a parlar per telèfon quan estiguis fent gasolina. A més, en cas que la DGT et vegi amb un mòbil a la mà també et podria multar, encara que no estiguis parlant per ell.

Per si no ho sabies, l'article 115.3 del Reglament General de Circulació prohibeix els smartphones a les estacions de servei quan s'està proveint. "Per carregar combustible al dipòsit d'un vehicle, aquest s'ha de trobar amb el motor aturat".

"Els propietaris d'aparells distribuïdors de combustibles o empleats d'aquests últims no podran facilitar els combustibles per a la càrrega si no està aturat el motor. I si no estan apagats els llums dels vehicles, els sistemes elèctrics (ràdio) i els dispositius emissors de radiació electromagnètica com els telèfons mòbils", diu aquest article.