Assortidor de benzina, amb agent de policia posant una multa

La DGT recorda la norma bàsica que hem de respectar a la benzinera: multa de 100 €

La DGT recorda la necessitat de proveir amb el motor apagat i sense utilitzar el mòbil

La Direcció General de Trànsit (DGT) és molt clara en el reglament. Qualsevol acció que es faci en una benzinera i que pugui implicar algun tipus de risc per a la seguretat serà castigada. La multa arriba a assolir els 100 euros.

Ningú posa en dubte que el proveïment de combustible es troba pels núvols, però el nostre pas per l'estació de servei encara es pot encarir més. El Reglament de Circulació de la DGT, a l'article 115, recull una sèrie de comportaments que són susceptibles de sanció.

En alguns casos, és probable que aquestes accions es trobin ja interioritzats i que les fem de manera automàtica. Tot i això, hem de fer tot el possible per ajustar-nos a la legalitat.

Aquestes mesures s'adopten amb la intenció de garantir la seguretat de les instal·lacions, a més de la resta de clients i empleats. Una de les essencials i que molts desconeixen fa referència a la manera de fer fora el carburant.

Queda prohibit proveir amb el motor del vehicle encès. De fet, la normativa recull que els "propietaris dels aparells distribuïdors o empleats" no podran "facilitar els combustibles". Només podrien fer-ho quan el motor estigués aturat i amb els llums apagats.

Multa de 100 euros per utilitzar el mòbil

Hi ha un altre gest que és molt habitual i que en general ens porta a cometre una irregularitat. Després d'un llarg viatge hi ha el costum d'agafar el mòbil i revisar les trucades i els missatges. Aprofitem aquest període de descans per posar-nos al dia.

Fins i tot utilitzem el dispositiu electrònic per pagar el proveïment. Cal no oblidar que en algunes benzineres, com Repsol, es pot abonar a través de la seva app. Però l'error es cometria si es fes ús de l'aparell a l'entorn dels dipòsits.

Pot semblar un gest totalment inofensiu, però el punt 3 de l'article 115 del reglament esmentat ho prohibeix. En cas contrari, ens exposaríem a 100 euros més de multa. Aneu amb compte!

El Codi de Circulació de la DGT tampoc permet que es pugui escoltar la ràdio o música a l'aparell inclòs en el vehicle. La norma inclou “els sistemes elèctrics com la ràdio i els dispositius emissors de radiació electromagnètica com els telèfons mòbils”.

Per tant, la pròxima vegada que ens toqui proveir, evitarem el mòbil i deixar el motor encès. Si fos detectat per la Guàrdia Civil, la sanció s'elevaria fins als 100 euros.