Un home es lamenta amb les mans a la cara, amb un rètol del Banco Santander al fons

SOCIETAT

El Banc Santander no aixeca el cap després del cop rebut aquesta mateixa setmana

El Banc Santander es ressent de la brutal caiguda patida dilluns passat a la Borsa, malgrat mostrar alguns intents de recuperació

Al Banc Santander li costarà recuperar-se del dur revés patit a començaments d'aquesta setmana a la Borsa. El banc tancava la sessió de dilluns amb una caiguda del 5,38%. Tot i mostrar símptomes de recuperació, encara està molt lluny de recuperar-se.

És cert que aquest divendres donava una certa alegria als inversors, amb una pujada de l'1,00% a les 12:00 hores. El valor de les seves accions aquest darrer dia de la setmana es mantenia prop dels 3,70 euros.

Cotització del Banco Santander aquest divendres, 9 de febrer
Aquest divendres el Banc Santander ha tornat a números verds, sense recuperar el que ha perdut dilluns | Google

Tot i això, el Banc Santander pateix en excés la caiguda de dilluns, on el mínim es va situar en 3,6465 euros. A més, es deixava pel camí una mica més de 3.000 milions, segons publica el portal Investing.com.

Aquest descens a l'IBEX-35 va ser el resultat d'una informació publicada al diari Financial Times que vinculava el banc amb l'Iran. Pel que sembla, aquest país hauria utilitzat comptes a l'entitat d'Ana Botín per evitar sancions internacionals. Tot i el comunicat de la firma desmarcant-se de qualsevol irregularitat i mostrant-se disposada a col·laborar, les seves accions van caure en picat.

El Banc Santander tanca una setmana molt dolenta

El Banc Santander va experimentar dimarts un intent de millora. Es va produir el que es coneix com un efecte rebot, on després de la pèrdua de dilluns hi va haver una certa pujada. Tot i això, aquesta tendència no es va poder mantenir en el temps. Dimecres va tornar a emprendre un camí en negatiu que es va allargar fins dijous, quan va tancar el dia amb les accions a 3,66 euros.

Aquest divendres sembla que l'entitat espanyola comença a agafar una mica d'aire, amb aquesta pujada de l'1%. Aquest intent de recuperació serveix per esmorteir d'alguna manera la brutal caiguda d'inicis de setmana. Tot i això, el Banc Santander s'ha deixat pel camí en els últims cinc dies un 3,79% del valor de les seves accions.

Evolució del Santander a la Borsa durant aquesta setmana
La caiguda experimentada pel Santander en els darrers cinc dies | Google

Val a dir que no va ser l'únic banc espanyol que va registrar un creixement durant divendres. A les 12.00 hores, Bankinter experimentava una pujada del 0,76%; el BBVA, del 0,29%, i el Sabadell, del 0,18%.