Al fons una oficina d'Hisenda, amb un home amb una lupa, i al cercle, una declaració de la renda
SOCIETAT

L'apartat que més revisen els tècnics d'Hisenda a la Declaració de la Renda

Hisenda vigila molt atentament una sèrie d'activitats, perquè no s'escapin del seu control els ingressos dels ciutadans

Hisenda cada cop s'implica més en les inspeccions, perquè el contribuent compleixi amb les seves obligacions tributàries. Aquesta Campanya de la Renda l'organisme posa especial atenció en una sèrie d'apartats, amb l'objectiu que no s'escapi del seu control cap ingrés.

Des d'Hisenda recorden una vegada més que l'ocultació de dades o informació al fisc comportarà sancions. Per evitar possibles fraus, posen en marxa tots els recursos disponibles. Aquest any vigilarà especialment una sèrie d'activitats, com les criptomonedes, els ingressos de l'estranger o les reformes d'habitatges.

Hisenda posa la lupa en tot un seguit d'activitats per evitar fraus

Les inversions en criptomonedes s'han disparat en els darrers anys entre els ciutadans. Per això, des d'Hisenda han intensificat el control sobre aquestes operacions, mitjançant un reial decret. A partir d'aquest any, les cases de canvi, guàrdia i custòdia de criptomones han d'aportar una declaració anual amb les transaccions dels clients.

Només hauran d'incloure aquestes monedes virtuals a l'IRPF els que les haguessin venut o intercanviat durant l'últim exercici. L'Agència Tributària també revisa atentament els lloguers d'habitatges.

El sindicat de tècnics d'Hisenda (Gestha) indica que gairebé la meitat dels arrendaments no es declaren. Això implica que el pagament d'1,28 milions de lloguers al nostre país s'efectua amb diners en negre.

Imatge de fons d'unes persones a una oficina d'Hisenda i una altra en primer pla d'un home amb ulleres mirant un mòbil sorprès

Aquesta campanya ja han enviat un 31% més d'avisos respecte al 2023, cosa que demostra la importància que concedeixen a aquests ingressos. D'aquesta forma, fa arribar al contribuent la manera correcta de declarar els guanys procedents dels seus lloguers.

Hi ha un especial interès, a més, a controlar els moviments de diners que es facin al sector de les reformes i construcció. Qualsevol pagament o transacció s'ha de fer de manera legal.

Això ha portat els tècnics a intensificar els controls al carrer. Tampoc deixaran escapar els contribuents que simulin un canvi de residència a una altra comunitat, amb la intenció de tributar menys.

Hisenda avisa de les rendes procedents de l'estranger

Hisenda també se'n recorda dels residents fiscals a Espanya que rebin ingressos procedents de l'estranger. Estan obligats a declarar qualsevol renda o guany que obtinguin d'altres països.

Alhora, el fisc pretén exercir una vigilància més gran sobre els que declaren les seves rendes per mitjà de l'impost sobre la renda de no residents (IRNR). Entenen que, d'aquesta manera, es redueix la factura fiscal de manera artificial.

➡️ Societat

Més notícies: