Salten les alarmes dels Mossos per l'estafa de la Loteria: perdràs tots els diners
Els delinqüents podrien robar-te els diners
Els Mossos d'Esquadra han detectat una nova estafa que circula per la xarxa. Aquesta vegada, es tracta de l'estafa del 'tocomotxo', una estafa on un desconegut, que suposadament, té una butlleta premiada no la pot cobrar i la ven.
Tot i que el mètode és vell, encara existeix. Són molts els que s'aprofiten de la il·lusió per enganyar els participants. Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra estan al corrent d'alguns dels trucs d'aquests estafadors i, per tant, avisen la població de com han d'actuar.
Els Mossos alerten: l'estafa de la butlleta premiada
La policia catalana afirma que el mètode comú d'aquesta estafa és que es faci presencialment. Els estafadors se situen a prop de les administracions de loteria per estafar els que busquen la sort. Segons indica la policia, es guanyen la confiança dels jugadors i els mostren diverses butlletes.
A partir d'aquí, per intentar vendre alguna butlleta, una segona persona s'incorpora i entra en acció. Aquesta fa creure que els bitllets de la loteria són premiats i que tenen problemes per cobrar-los, per la qual cosa els vol vendre.
Així, intenten vendre per un preu més alt la butlleta, ja que, suposadament, està premiada. Un cop ja han aconseguit enganyar algú, si no porta efectiu, l'acompanyen al caixer per treure els diners a canvi de les butlletes "premiades".
L'avís de la policia és clar: "Compte amb l'estafa del bitllet de la loteria premiat. L'engany és antic, però sempre és el mateix: un desconegut t'ofereix un nombre premiat per valor inferior al premi amb el pretext que no pot cobrar-ho".
"Perdràs tots els diners i el premi és inexistent", alerten els Mossos d'Esquadra.
Com evitar ser víctima d'una estafa així?
Aquest és un cop que sol afectar la gent gran. Per això, els Mossos d'Esquadra recomanen informar el col·lectiu del cop, per evitar que els robin diners.
Ara bé, com es pot comprovar que és una butlleta oficial? La primera cosa és verificar que es tracta d'una butlleta oficial. Es pot verificar de les maneres següents: a través del preu, pel logo de la butlleta, el codi o el segell de l'entitat expenedora.
A més, també es recomana anar amb compte quan es compra un dècim per Internet, ja que a la xarxa també hi circulen moltes estafes. Els Mossos recomanen comprovar bé la pàgina on es compra, ja que et poden robar totes les teves dades i els teus diners.
Més notícies: