Muntatge amb una imatge de fons de la porta entreabrieta d'una casa i una altra imatge d'un cotxe de la Policia Nacional
SOCIETAT

Molt de compte si truquen a la porta amb una excusa: la policia demana no obrir mai

La Policia Nacional alerta les persones d'edat avançada d'una nova estafa que ha deixat 26 afectats a València

En la societat en què vivim, hem de vigilar al màxim amb els delinqüents que, moltes vegades, campen al seu aire. Uns que poden estafar-te quan menys t'ho esperes. Sobretot, aquests intenten fer malifetes, especialment, entrar a robar a les cases de gent gran, a través de múltiples estratègies. 

L'última de la qual en tenim constància, i sobre la qual ha alertat la Policia Nacional, ha succeït a València amb un jove de 20 anys. Aquest ha atracat 26 persones grans amb el mètode del 'veí malalt'. Així ho ha difós la policia a través del seu compte oficial de X. 

Si truquen a la porta, ves amb compte: pots ser víctima del 'veí malalt'

Parlem d'una variant de 'l'estafa de la grua o del familiar'. Un mètode en què els estafadors es fan passar per algú que es troba en una situació compromesa. Un fet que és totalment fals.

En el cas que ens competeix, el jove visitava la gent gran trucant a les portes dels seus habitatges fent-se passar pel familiar d'algun veí. Li requerien la seva ajuda, ja que aquest veí suposadament hauria tingut un accident important.

El 'modus operandi' del delinqüent que ha estafat 26 avis a València

D'aquesta manera, el delinqüent demanava diners als veïns per pagar l'hospital o les despeses de desplaçament. En el darrer cas que ha conegut la policia, un veí d'edat avançada va donar fins a 650 € a l'estafador. El delinqüent es feia passar pel net d'una veïna d'aquest home i requeria diners per anar fins a l'hospital i veure la seva àvia, que suposadament estava greu.

Perquè fos més creïble, el delinqüent era conscient que la veïna de l'estafador estava de vacances des de feia uns quants dies perquè tot quadrés. A més d'aquesta víctima, 25 més van caure a les seves urpes. Fins que, després de la denúncia de 20, finalment la policia ha pogut trobar aquest estafador.

Amb tot, l'ha detingut. El delinqüent, per sort per a les potencials víctimes que pogués estafar, ja es troba en presó provisional en espera de judici.

➡️ Societat

Més notícies: