Muntatge amb una imatge de fons d'agents de la Policia Nacional i una imatge de bitllets de 50 euros
SOCIETAT

La Policia Nacional alerta de l'estafa amb què et poden robar fins a 500 euros

La policia adverteix els ciutadans d'una nova estafa en què es fan passar per un dels teus familiars

Com ens té ben acostumats la Policia Nacional, ens ha alertat d'una nova estafa on et poden robar molts diners. Un tipus de frau que està creixent, per desgràcia, al nostre país.

Les estafes no paren d'augmentar i per això, la Policia Nacional sempre està atenta a tots aquests estratagemes dels malfactors. Uns que ens volen treure el que és nostre.

La Policia Nacional adverteix: compte amb l'estafa en què suplanten un familiar

En aquest cas, han publicat a les seves xarxes, entre elles X, un missatge en què adverteixen els ciutadans que un estafador es fa passar per un familiar. I tot això per tal de robar-te al voltant d'uns 500 €.

Una agent de la policia ens ha alertat d'aquesta nova estafa, en un vídeo que comença així. "T'arriba un missatge de WhatsApp fent-se passar per un familiar on et sol·licita diners urgentment".

L'estafa pot arribar a 500 € i està relacionada amb un enviament de Bizum

"Prèviament els estafadors han aconseguit el control del teu compte de WhatsApp. Revisen els xats i escriuen els amics i familiars als quals mai no els negaries la teva ajuda", indica l'agent en qüestió.

Al vídeo, la Policia Nacional exposa que els delinqüents "t'escriuen des d'un dels seus contactes. I et sol·liciten que els enviïs urgentment diners a través de Bizum amb l'excusa que el teu no funciona".

"Et sol·liciten que aquests diners, que solen rondar els 500 €, siguin enviats a un altre número de telèfon. Per tant, el teu familiar mai els rep", acaba el modus operandi dels malfactors.

Entre els consells que ofereix la Policia Nacional per evitar ser estafats estan “desconfiar sempre que et demanen diners. I fer una trucada telefònica prèvia al teu familiar o amic per saber si ell t'ha sol·licitat aquests diners”.

"Per evitar que suplantin la teva identitat a WhatsApp, no deixis la sessió oberta a cap ordinador al qual tinguin accés altres persones. No enviïs cap codi de verificació i no punxes cap enllaç sospitós", finalitza.

➡️ Societat

Més notícies: