Muntatge d'un datàfon i rodona amb bitllets d'euro
SOCIETAT

El motiu pel qual recomanen evitar pagar amb targeta de crèdit les compres

Molt de compte amb pagar de forma habitual amb targeta de crèdit, perquè pot convertir-se en un gran problema

Quan fem la compra en un comerç, molts cops acabem fent servir la targeta de crèdit per pagar-la. Com tots sabem, aquestes targetes permeten fer compres i pagar-les més endavant, sigui en un sol pagament o en diversos.

És una manera d'ajornar l'abonament de les nostres compres i acostuma a tenir grans avantatges, sobretot quan estem de vacances. Amb la nostra targeta de crèdit ens estalviem el càrrec bancari pel canvi de moneda i podem utilitzar-les a qualsevol lloc del planeta.

Vigila molt si pagues amb targeta de crèdit: pots acabar amb un problema

A més de la possibilitat de finançament i de la notable utilitat que té la targeta de crèdit, la realitat és que hem d'anar amb compte quan la fem servir. I és que, si ajornem totes les nostres despeses, acabarem pagant moltíssims interessos.

Una família, de dos adults i un nen, fan la compra en un supermercat. Al cercle, un pagament amb targeta de crèdit

Estem parlant d'interessos que haurem d'abonar si el crèdit que tornarem el fem en més d'un pagament. Tot això fa que abusar de la targeta i ajornar les nostres compres constantment no sigui una bona idea.

Un dels errors que els experts recomanen no fer és fraccionar el pagament de la compra. Això passa sobretot al supermercat, on s'ha convertit en una pràctica comuna entre els consumidors.

"Les targetes de crèdit s'han de fer servir només per finançar compres puntuals"

Exposen des del portal HelpMyCash que fer aquest finançament amb més freqüència del que seria normal "ens pot portar a endeutar-nos" per recórrer massa vegades al crèdit.

Si decidim actuar així, acabarem pagant molt més del preu original, perquè l'interès pot sortir de mitjana per un 17,91%, denuncia aquest portal. El millor que podem fer és un pagament ajornat a final de mes, en una única quota, amb la qual t'estalviaràs aquests interessos.

Des de HelpMyCash aconsellen que "les targetes de crèdit s'han d'utilitzar únicament per finançar compres puntuals". Un bon exemple és un ordinador, un moble o productes i serveis d'un valor superior a l'habitual.

"Fer servir les targetes de crèdit per finançar compres del supermercat generarà interessos i farà que triguem molt poc a endeutar-nos massa", sentencien. En definitiva, abusar de les targetes de crèdit es pot convertir en un autèntic malson, si no ho fem amb cap.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: